InHoReCa  in your country
SRBIJA
Kafići
02.04.2019.

NAJAVA

Otvorene su prijave za Barcaffé Barista Cup – prvo regionalno latte art takmičenje

Ukoliko u šoljici espresa ne pronalazite samo kafu već i večitu inspiraciju, onda je Barcaffé Barista Cup pravo mesto za vas! Barcaffé poziva sve umetnike koji su slikarska platna zamenili šoljicama, da se od 1. aprila do 1. maja prijave za učešće na latte art takmičenju Barcaffé Barista Cup i prenesu svu svoju emociju i strast u šoljicu ovog magičnog napitka.

Nakon prikupljana pristiglih prijava, stručni žiri će, na osnovu CV-ja i video radova, izabrati 10 najtalentovanijih barista, koji će 17. maja „ukrstiti“ svoje latijere i demonstrirati veštine i znanje u pripremi savršenog espresa.

Troje pobednika kvalifikacionog takmičenja u Beogradu svoje veštine prikazaće i na finalnom takmičenju u Ljubljani, gde će se sa najboljim baristima Hrvatske i Slovenije nadmetati za profesionalnu edukaciju sertifikovanu od strane organizacije Specialty Coffee Association (SCA) u Trstu (Italija). Pobedniku finalnog takmičenja, osim prestižne SCA edukacije, Barcaffé dodeljuje i vrednu diplomu profesionalnog bariste.

Osim prilike da se plasiraju u finale regionalnog takmičenja u Ljubljani, takmičarima je zagarantovano i mnogo zabave s brojnim mogućnostima učenja, umrežavanja i razmene iskustava sa kolegama, ali i susreta s novim konceptima, receptima i metodama pripreme espresa. O pobednicima kvalifikacionog takmičenja u Beogradu, odlučivaće stručni žiri koji čine Barcaffé baristi.

Barcaffé je danas jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u espresso biznisu, zastupljen je u gotovo svim zemljama regiona. Ovaj zavidan uspeh nije stigao preko noći – decenije truda, brige o kvalitetu, odabir najkvalitetnijih svetskih vrsta kafe bili su glavni stubovi koji su robnu marku doveli do vodeće pozicije na tržištu kafe. Takmičenjima poput ovog, Barcaffe svoju strast i posvećenost kafi prenosi i na bariste, koji će svaku šoljicu kafe učiniti pravim malim umetničkim delom, saopštili su iz kompanije.

Pridružite se Barcaffé Barista izazovu do 1. maja OVDE i prošarajte šoljicu najomiljenijeg napitka na svetu umetničkim šmekom.

-