InHoReCa  in your country
SRBIJA
Kafići
13.06.2019.

SAD

Njujorški kafić iz jazz ere

Lexington hotel u Njujorku, nekadašnji dom američke ikone Merlin Monro, otvorio je bar koji se zove The Stayton Room, a svojim enterijerom oslikava period poznat kao „Jazz Age“.

Ovaj bar se nalazi na Menhetnu i okružen je pabovima. Direktor prodaje i marketinga u hotelu, William Van Wassenhove, ipak kaže da je novi bar poptuno odudara od trenda koji vlada.

Poznajući komšiluk, shvatili smo da nedostaje jedna stvar za vrhunski bar. Ima mnogo dobrih restorana. Postoji širok izbor pabova i drugih ugostiteljskih objekata, ali nema pravog udobnog, luksuznog mesta za odlazak na piće posle posla, rekao je Van Vassenhove.

Hotel Lexington je otvoren 1929. godine, u vreme prohibicije. Van Wassenhove kaže da je zbog toga ime novog bara počast aktivisti, kapetanu William Stayton koji je pomogao da se zakon o prohibiciji ukine. Kako dodaje, najpre je došla ideja za ime bara, a zatim ceo njegov kocept.

Enterijer bara, koji se nalazi na levoj strani hotelskog predvorja, čini tamno drvo, plišane sofe i intimno osvetljenje. Bilo je mnogo posla sa teksturama i bojama, a preovlađuju boje safira, smaragda, plava i zlatna. Ceo projekat je trajao godinu dana, a samo renovianje tri meseca, dok je investicija iznosila dva miliona dolara.
Bar je dostupan i gostima hotela i onima koji to nisu.

Izvor i foto: www.nightclub.com

-