InHoReCa  in your country
SRBIJA
Kafići
20.03.2019.

VELIKA BRITANIJA

NB destilerija dopunjuje džin, votku i rum

Škotska butik destilerija omogućila je svojim kupcima da donesu svoju ambalažu i po želji dopune džin, votku i rum. Na ovaj način, NB destilerija želi da smanji zagađenje društvene sredine i podstakne korišćenje već postojeće ambalaže. Oni su prva destilerija koja je omogućila ovu uslugu u Engleskoj

Veliki broj kupaca zbog atraktivnog dizajna ne želi da baci prazne flaše žestokih pića. Kako želimo da smanjimo nepotrebno zagađenje, naš cilj je da motivišemo kupce da donesu svoj praznu ambalažu, dopune piće i čak uštede svoj novac, ističu u destileriji.

Prvi proračuni pokazuju da bi se primenom ovog načina dopune i smanjenja proizvodnje ambalaže došlo do uštede od 1,4 milijarde funti za godinu dana.

NB destilerija je postala poznata po svom ekološki nastrojenom radu. Destilerija koristi solarne panele za proizvodnju struje za proces destilacije, dok se sakupljena kišnica koristi za destilacione kondenzatore. Takođe, sav biljni „otpad“ koji ostane nakon proizvodnje pića se prerađuje i koristi za ishranu stoke.

NB destilerija je pokrenuta kao kućna radinost bračnog para Muir, da bi danas prerasla u pravu kompaniju koja nudi nagrađivana pića poput London dry džina.

Izvor i foto: www.scotsman.com

-