InHoReCa  in your country
SRBIJA
Kafići
12.03.2020.

ISTRAŽIVANJE

Najmoćniji vinski brend stiže iz Australije

Australija, Čile, SAD - iz ovih zemalja dolaze tri prvoplasirana vina na listi najmoćnijih vinskih brendova na svetu koju je objavila kompanija Wine Intelligence.

Na listi dominiraju vina iz Novog sveta, a među prvih 10 nalaze se samo dve kuće iz Francuske.

Kao i dve godine unazad, brend sa najvećim globalnim uticajem je australijski gigant Yellow Tail, dobro poznat i u Srbiji, a legendaran u Kanadi, Kini, Hong Kongu, Južnoj Koreji, Velikoj Britaniji i SAD. U svim ovim zemljama Yellow Tail je sinonim za solidna vina po veoma prihvatljivoj ceni, koja su podesna za svakodnevnu konzumaciju.

Vicešampion je čileanski Casillero del Diablo, gigant u vlasništvu velikog konglomerata Concha Y Torro, koji dominira u zemlji porekla, ali i u zemljama kao što su Irska i Kolumbija. Vina ovog brenda u prošloj godini povećala su prodaju za čak 13.9 odsto.

Američka kuća Gallo Family Vineyards na trećem je mestu liste, što ne čudi s obzirom na to da proizvodi čak 40 odsto kalifornijskog vina.

Četvrto mesto rezervisano je za Jacob's Creek, izuzetno prepoznatljiv brend iz Australije, u vlasništvu globalnog giganta Pernod Ricard.

Peto mesto liste ponovo je rezervisano za Amerikance i brend Barefoot, koji proizvodi izuzetno pristupačna vina.

Istraživanje pod nazivom The Global Wine Power Index 2020 obuhvatilo je dvadeset najvećih tržišta vina na svetu. U anketi je učestvovalo više od 22.000 profesionalaca iz vinskog sveta.

TOP 10 vinskih brendova:

1. Yellow Tail (Australija)

2. Casillero del Diablo (Čile)

3. Gallo Family Wineyards (SAD)

4. Jacob's Creek (Australija)

5. Barefoot (SAD)

6. Gato Negro (Čile)

7. Carlo Rossi (SAD)

8. Frontera (Čile)

9. J. P. Chenet (Francuska)

10. Mouton Cadet (Francuska)

Izvor: vinoifino.rs

Foto: Pixabay

-