InHoReCa  in your country
SRBIJA
Kafići
14.05.2020.

Lavazza donosi italijanski duh u Kinu - otvoren prvi objekat u Šangaju

Lavazza je u Šangaju, u Kini krajem aprila otvorila svoj prvi objekat i najavila planove o daljem razvoju svog coffee shop koncepta širom zemlje kroz partnerstvo sa Yum China Holdings.

Kina je važno tržište sa veliki potencijalom za konzumaciju kafe. U prethodnom period smo bili u potrazi za pravim partnerstvima kako bismo osnovali Lavazza lance u Kini i širom Azije, izjavio je Antonio Baravalle, CEO, Lavazza Group.

Objekat je smešten u srcu Šangaja, a dizajn enterijera – sa visokim plafonima, umetničkim muralima i mermernim dekorom – gostima nudi iskustvo gotovo identično onom koje bi doživeli u Italiji.

Lavazzaina Moka Carmencita mašina za kafu, prepoznatljivog koničnog oblika, izložena je kao eksponat u objektu, kao i Elektra Belle Epoque – ograničena serija mašina za espresso, čiji je dizajn inspirisan prvom takvom mašinom.

Yum China kaže da atmosfera samog objekta odiše istorijom i šarmom, ali i da prenosi jedinstvenu priču o tome kakvu je ulogu Lavazza imala u razvoju pripreme i služenja kafe, kao jedan od pionira u toj industriji.

U ponudi se posebno izdavaja Lavazza Kafa – poreklom iz šuma Etiopije, kao i Lavazza Classic Collection – tradicionalni italijanski espresso sa savremenom notom.

Poput Lavazzinog najvećeg i najpoznatijeg objekta u Milanu, kafeterija u Kini takođe je “gastronomski kafić.” Da bi obogatila restoransku ponudu, Lavazza se udružila sa kuvarom, nosiocem Mišelinove zvezdice, i gostima, osim kafa, nudi različite italijanske snekove, kao što su focaccia i cannolo alla crema.

Prethodnih godina, Lavazza Group intenzivno je radila na razvoju novih tržišta. Istovremeno, kineski partner, Yum China, pozicionirao se na domaćem tržištu kafe sa više od 130 miliona prodatih kafa u 2019. godini.

Izvor: Global Coffee Report

-