InHoReCa  in your country
SRBIJA
Kafići
23.09.2019.

AKTUELNO

Izabran pobednik regionalnog takmičenja Barcaffé Barista Cup

Finalno takmičenje Barcaffé Barista Cup nedavno je završeno u Ljubljani u Barcaffè Barista Trening centru, a prestižnu nagradu osvojio je Sanin Kandić iz Zagreba.

Pored titule najboljeg bariste u regionu, pobednik je dobio profesionalnu edukaciju sertifikovanu od strane organizacije Specialty Coffee Association (SCA) u Trstu (Italija) kao i diplomu profesionalnog bariste.

Stručni žiri zadužen za izbor najboljeg bariste u regionu na finalnom takmičenju u Ljubljani činili su Barcaffe baristi Novak Nenezić iz Beograda, Goran Bartolović iz Zagreba i Gasper Trpin iz Ljubljane, kao i tehnicki sudija Nenad Gardić iz Beograda.

Takmičari na velikom finalu u Ljubljani su bili finalisti kvalifikacionih takmičenja održanih u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji. Predstavnici Srbije na finalnom takmičenju su Sofija Janković, Bojan Stilin i Vuk Miljević.

Počastvovan sam što su moje veštine i kreativne sposobnosti prepoznate i odlikovane titulom najboljeg bariste u regionu. Smatram da je estetika jako važna, jer kada gost dobije kafu prvo što ugleda je vizual, odnosno crtež. Taj vizual zapravo predstavlja našu zahvalnost prema njima i način da ih usrećimo, što i jeste naš zadatak. Kada sam uvideo da svojim umećem imam moć da nekoga usrećim, to me je podstaklo da svoje veštine u latte artu podignem na novi nivo i da se još bolje kreativno izrazim u šoljici kafe. Neverovatan je osećaj kada znate da ste najbolji u nečemu čemu ste toliko posvećeni jer je latte art nešto čime zaista želim da se bavim. Jedva čekam početak edukacije u Trstu jer ne mogu da zamislim bolju priliku da se usavršim i napredujem, izjavio je Sanin Kandić iz Zagreba, pobednik takmičenja.

-