InHoReCa  in your country
SRBIJA
Kafići
05.06.2019.

IRSKA

Dablin dobio bezalkoholni pab

U Irskoj, zemlji piva Guinness i viskija, nedavno je otvoren prvi pab u kojem se toče samo bezalkoholna piva i vina.

Pab Virgin Mary otvoren je u maju u Dablinu i prkosi trendovima u gradu u kojem je noćni život nezamisliv bez alkohola. Uprkos tome, pab je bio prepun već nekoliko minuta posle otvaranja i popularnost mu za sada ne jenjava. Vlasnici smatraju da je to zato jer se Irska menja.

Alkohol je ovde ukorenjen u društvu, kaže suvlasnik Vogan Jejts. Međutim, Irci su progresivna nacija, vrlo liberalna nacija i otvoreni su za promene, dodaje on. Kaže da je na globalnom nivou u toku društvena promena prema alkoholu, a sebe i svoj pab vidi kao predvodnicu tog pokreta.

Drugi suvlasnik Oisin Dejvis kaže da je još pre nekog vremena primetio da je sve više bezalkoholnih pića u ponudi na jelovnicima i shvatio da bi moglo biti interesa i za bezalkoholni pab.

Ponuda pića u baru Virgin Mary sastavljena je tako da izgledom podsećaju na tradicionalna pića kakva se toče u irskim pabovima, kojih je u zemlji 750, ali u ovome je sve s nula odsto alkohola.

Pre otvarenja svi u menadžmentu strahovali su hoće li im uspeti da stvore najvažniji aspekt svakog irskog paba - atmosferu.

Ali prve noći, kad se mesto napunilo, bilo je odlično, nitko sa strane ne bi rekao da se nije točio alkohol, rekla je menadžerka paba Ana Volš.

Jejts dodaje da je bilo onih koji su sumnjali u njegovu ideju, ali da su reakcije u velikoj većini pozitivne.

Izvor: N1
Foto: Facebook The Virgin Mary Bar

-