InHoReCa  in your country
SRBIJA
Kafići
11.12.2019.

SVET

Britanski Wetherspoon otvara 60 pabova

Britanska firma Wetherspoon, koja upravlja pabovima, najavila je da će otvoriti više od 10.000 radnih mesta u naredne četiri godine jer planira da uloži preko 200 miliona funti (256,6 miliona dolara) u otvaranje novih pivnica u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Najavljeno širenje, s kojim će radna snaga Wetherspoona biti povećana gotovo za četvrtinu, dolazi u vreme dok se većina pabova i restorana u Britaniji bori s rastućim troškovima usled obaveznog podizanja minimalne zarade i sve većim računima za zakup i električnu energiju, napominje agencija Reuters.

U saopštenju Wetherspoona se navodi da je u planu otvaranje između 50 i 60 novih pabova i jednog broja hotela, uglavnom u malim mestima i gradovima srednje veličine u Velikoj Britaniji, ali i u Londonu, Edinburgu, Glazgovu, Birmingemu i Lidsu, kao i u irskim gradovima Dablinu i Galveju.

Ova kompanija, koju je 1979. godine osnovao njen predsjednik Tim Martin i koja upravlja za 875 pabova i 58 hotela širom Velike Britanije i Irske, uglavnom je organski rasla, otvarajući često pabove u objektima bivših banaka i bioskopa. Posljednjih godina sve više ulaže u radno-intenzivniji biznis sa hranom i kafom, navodi Reuters.

izvor. ekapija.com

-