InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
18.12.2018.

Gabriela Ditetova, generalna direktorka hotela Radisson Collection, Old Mill Belgrade

Zaslužili smo mesto među posebnima

Razgovarala: Milica Milutinović

Od 1. avgusta ove godine Radisson Collection, Old Mill Belgrade započeo je novo poglavlje svog poslovanja, postavši najnoviji dodatak najekskluzivnijem brendu u portfoliju ove hotelske grupe.

Rebrending označava uzdizanje našeg hotela do lifestyle kolekcije, među kojima su zaista najistakutiji objekti unutar Radisson Hotel Group. Svaki hotel je potpuno jedinstven i prikazuje najbolje od destinacije kroz svoj dizajn, nudi izuzetnu udobnost za svoje goste i mogućnost svojim zaposlenima da steknu izvrsnu stručnost, započela je sa nama razgovor Gabriela Ditetova, generalna direktorka ovog hotela koja je na toj poziciji od 2016. godine.

Podsetili smo se i njenih početaka, pa nam je tako ispričala da je u hospitality industriji već 26 godina, a početak njene karijere seže u Prag kada je bila deo pre-opening tima Prague Radisson Blu Alcron hotela. Zatim se njeno profesionlano putovanje nastavilo kroz hotele ove grupe - Radisson Blu Hotel Bucharest, Park Inn by Radisson Sarvar, Radisson Blu Carlton Bratislava, Park Inn by Radisson Nevsky St. Petersburg, Park Inn by Radisson Sochi i Park Inn by Radisson Ostrava.

Njeno mišljenje je da Beograd, kao nova popularna destinacija, postaje sve zanimljiviji međunarodnim putnicima i da je pred njim svetla budućnost razvoja čitave ove industrije. Ipak, smatra da ponuda novih hotela u njemu raste mnogo brže od same potražnje.

S obzirom na to da se vaš hotel sada nalazi među ovim izuzetnim objektima unutar hotelske grupe, šta biste rekli da on donosi Radisson brendu?
Svi hoteli ovog premijum brenda širom sveta nalaze se na prestižnim lokacijama i svaki hotel je dizajniran tako da prati savremeni način života. Pravo da pripadne ovoj kolekciji hotela i toj poslovnoj filozofiji Radisson Collection Hotel, Old Mill Belgrade zaslužio je pružajući niz posebnih iskustava svojim gostima kroz svoj restoran, fitness i velnes usluge, kao i održivi način poslovanja.

Čime je beogradski predstavnik ovog novog brenda zaslužio da se nađe na toj listi?
Smešten u centru Beograda, Radisson Collection Hotel, Old Mill Belgrade je nekako prirodno pogodan da se nađe u ovoj odabranoj kolekciji koja slavi individualnost. Blizu obala reke Save, u dobro očuvanom starom mlinu iz 19. veka (zgrada je spomenik kulturne baštine pod zaštitom države), naš hotel predstavlja pravo zdanje sa bogatim nasleđem. Kao prvi dizjan hotel u gradu, sa svojom industrijski elegantnom estetikom, koja je savremena interpretacija komercijalne prošlosti, dobio je mnogobrojne međunarodne dizajnerske i hotelske nagrade. Naše sobe sadrže jedinstvene zidne slike od poda do plafona, koja su dela Strauss & Hillegaart, uz brojne premijum sadržaje – od programa Radisson Collection Sleep Experience, do brzog interneta i TV prenosa. U sklopu ove hotelske kolekcije, koja odbija da ograniči svoje goste nekim ukalupljenim pristupom ugostiteljstvu, Radisson Collection Hotel, Old Mill Belgrade naglašava svoju okrenutost ka lokalnom. U restoranu OMB Larder + Lounge naši gosti mogu da zarone u gastronomsku kulturu Srbije uživajuću u specijalitetima koja su nastala primenom savremenih tehnika.

To je veliki uspeh za vas, kao direktora. Šta će biti vaša strategija za budućnost kako biste ga opravdali?
Da nastavimo da poslujemo u skladu sa Yes I Can! filozofijom naše hotelske grupacije, na taj način gosti našeg hotela mogu da očekuju izvanrednu uslugu i osoblje koje vodi računa o detaljima i pruža izuzetno znanje o destinaciji. Zajedno sa lokalnim umetničkim programima fokusiranim na super-lokalnoj održivosti i korisnim preporukama za istraživanje grada (kao što su Running Collections inicijativa i Local Delights lista restorana), hotel nudi autentično iskustvo Beograda.

Putnici očekuju veoma personalizovano iskustvo, ne samo običan boravak i veliki napor je potrebno uložiti da bismo hotel prikazali kao destinaciju, ne samo kao funkcionalnu potrebu

Koji su najveći izazovi danas sa kojima se suočavate u nastojanju da poboljšate iskustvo gosta?
Najveći izazov je pružiti im najbolji proizvod uz najbolju uslugu. Obratiti pažnju na detalje je krucijalno. Putnici očekuju veoma personalizovano iskustvo, ne samo običan boravak i potrebno je uložiti veliki napor da bismo hotel prikazali kao destinaciju, ne samo kao funkcionalnu potrebu.

U kom smeru će evoluirati očekivanja gostiju u narednih pet godina? Šta bi to hoteli mogli da urade kako bi poboljšali lojalnost svojih gostiju?
Gosti su u potrazi za lokalnim iskustvima. Hoteli bi trebalo da podržavaju takve strategije i da usmeravaju svoje zaposlene u tom pravcu gde su prioritet iskustva gostiju. Hoteli bi, takođe, trebalo da budu i tehnološki orijentisani i povezani sa svojim gostima online pre nego i prime rezervacije. Važno je promovisati jedinstvene usluge hotela i biti siguran da veb-sadržaj i svi ostali materijali ističu ove prednosti. Prisustvo na društvenim medijima, ohrabrivanje gostiju da dele svoja iskustva i preporuke olakšava dalje drugim gostima da saznaju više o hotelu i požele da odsednu u njemu. Benefiti su: povećana lojalnost, veća svest o brendu i povećana poseta.

Šta bi bio vaš savet za unapređenje srpske hospitality industrije nakon više od dve godine rada u njoj?
Ugostiteljski nivo usluga u Srbiji je sjajan i mi smo primer toga, jer je naš hotel uvek jedan među prvih 10 hotela prema ocenama gostiju unutar naše kompanije, a da ne zaboravimo da se radi o oko 1.400 hotela širom sveta. Smatram da treba da radimo i dalje i još više na promociji i privlačenju turista. Trebalo bi da učinimo našu destinaciju pristupačnijom za atraktivnu cenu.

Često se među našim hotelijerima može čuti da Srbija nema dovoljno jak nacionalni brending. Šta vi mislite o tome? I kakva je vaša saradnja sa lokalnim vlastima?
Za promovisanje destinacije je uvek neophodna saradnja privatnog sektora i vlasti. Ja verujem da mi, u Beogradu, imamo još mnogo mogućnosti za saradnju i prostora za napredak.

Koji je hotel u kojem ste boravili izvan vašeg lanca a da je nadmašio vaša očekivanja?
Nedavno sam odsela u privatnom boutique Tulia hotelu u Zanzibaru. Fantastično mesto, zaposleni hotela veoma orijentisana na potrebe gostiju, ekstremno usmerena na vaše potrebe i očekivanja. Posebno se osećate kada neko tako brine o vama i sve može da bude uređeno baš onako kako vi želite.

-