InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
20.12.2018.

U razgovoru sa direktorima prodaje: Olivera Grozdanić, Hotel Zira, Beograd

Uspeh hotela potiče od njegovog osoblja

Razgovarala: Milica Milutinović, milica@instore.rs

Kao jedan od vodećih kongresnih hotela u Beogradu, prema rečima njegove direktorke prodaje, a naše sagovornice, poslovanje im je usmereno prvenstveno ka poslovnoj klijenteli. Najveći broj gostiju im dolazi iz regiona, ali kako Olivera dodaje, za ovih 10 godina postojanja imali su prilike da budu domaćini i velikih međunarodnih kongresa i ugoste veliki broj gostiju iz celog sveta, što i jeste jedan od podviga na koje su posebno ponosni.

Takođe, moderan dizajn i lokacija nam ostavljaju prostor da tokom letnje/zimske sezone ugostimo i veliki broj turista, kojih u poslednjih nekoliko godina ima sve više. Politika našeg poslovanja se vodi maksimom da primarno treba nuditi Beograd kao destinaciju, a zatim i naš hotel kao deo ukupne turističke ponude, kaže ona.

Prema njenim rečima, svaki uspešan hotel prvenstveno se oslanja na svoje osoblje, jer su kvalitet usluge i dobra timska atmosfera ono što će nepogrešivo svakog gosta ponovo vratiti kod njih. Takođe, veoma je bitno saslušati želje gostiju, ponuditi vrhunsku uslugu i ujedno istaći ono po čemu se razlikujete od drugih. Trudimo se da pratimo novitete u polju usluga kako bismo konstantno išli u korak sa najvišim svetskim trendovima i standardima. Naš moto je da je zadovoljan gost - stalan gost i ujedno najbolja reklama našeg poslovanja, rekla nam je ona.

Prilikom kreiranja strategije i planova za narednu godinu, naša sagovornica nam kaže da se prvenstveno oslanjaju na analizu tržišta, kao i na ukupnu ekonomsku i političku atmosferu u zemlji i regionu. Nažalost, turizam je jedna od grana privrede na koju pomenuti faktori najviše utiču, pa je često neophodno predviđanje određenih situacija koje bi mogle da utiču na naše planove i poslovanje. Prilikom budžetiranja za narednu godinu, koja se rade uglavnom početkom trećeg kvartala tekuće godine, kao najbitniji parametar uzimamo kalendar događaja (sajmovi, seminari, kongresi), kao i sportske manifestacije, koji u najvećoj meri privlače sve veći broj stranih i domaćih turista. Kako je Beograd postao jedan od vodećih poslovno-turističkih centara u regionu, što se pozitivno odrazilo i na poslovanje našeg hotela, smatramo da nas u budućnosti očekuju sve bolji rezultati, dodaje Olivera.

Trudimo se da pratimo novitete u polju usluga kako bismo konstantno išli u korak sa najvišim svetskim trendovima i standardima.

Najveći izazov u njenom poslovanju trenutno su otvaranje novih hotela, kao i sve veći broj apartmana. Kako kaže, konkurencija je sve jača, kako u smislu cenovne politike tako i u smislu raznovrsnosti ponude, što ih konstantno primorava da budu kreativni i inovativni u svom poslovanju.

Takođe, i svet prodaje i alati prodaje se konstantno menjaju i unapređuju, bilo da govorimo o napretku u tehnologiji ili željama i zahtevima klijenata kojima se treba prilagoditi. Najveće promene u poslovanju, kako u hotelskoj industriji tako i ostalim sferama privrede, direktno su posledica naglog tehnološkog razvoja, čiji smo svedoci u proteklih nekoliko godina. Digitalizacija je umnogome olakšala i ubrzala naš posao i učinila nas dostupnijim potencijalnim gostima, ali mišljenja sam da će u turizmu, a posebno hotelijerstvu, ljudski faktor zauvek ostati nezamenjiva karika, iskrena je ona.

S obzirom na to da veruje da su stručan i obučen kadar osnova uspešnog poslovanja svakog hotela, konstantna usavršavanja kroz treninge, obuke, team building-e, sastavni su deo i poslovanja hotela u kom ona radi i kako dodaje, nešto su čemu menadžment posvećuje posebnu pažnju. Treninzi i obuke zaposlenih u odeljenju prodaje, uključuju razvoj veština i tehnnika u vezi sa kreiranjem i istraživanjem novih prodajnih mogućnosti.

Zahvaljujući geografskom položaju, Srbija ima veliki potencijal za razvoj turizma, što je uslovilo dolazak poznatih hotelskih lanaca. Što se tiče hotelske ponude, trenutno se najveći pomak primećuje u Beogradu, kom je otvaranje novih hotela u proteklih nekoliko godina omogućilo da bude domaćin velikih svetskih kongresa i sportskih događaja. Svakako, Beograd ima prostora za otvaranje novih kongresnih kapaciteta kojim bi ponuda naše prestonice bila upotpunjena. Ono na čemu treba dodatno poraditi je razvoj turističke i hotelske ponude u unutrašnjosti Srbije, jer su raznovrsnost, dodatni sadržaji i izleti nešto što bi na najbolji mogući način upotpunilo sliku naše zemlje kao turističke destinacije, rekla nam je za kraj Olivera.

-