InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
27.08.2019.

CRNA GORA

Ulcinj će dobiti luksuzni kompleks

U Ulcinj su ovih dana počeli da pristižu investitori zainteresovani za izgradnju projekta Mavrijan Luxury Resorts u okviru kojeg će na površini od oko 63 hektara biti izgrađena marina, tri luksuzna hotela i 105 vila, koji bi ukupno imali oko 5.000 kreveta.

Za ovaj projekat interesovanje su pokazali investitori iz Katara i Egipta, a kako je ranije izjavio gradonačelnik ulcinja Ljoro Nrekić, vrednost te investicije bila bi između 600 miliona i milijardu evra, prenosi Investitor.me.

Gradonačelnik je rekao da će Opština tražiti saglasnost Ministarstva finansija za prodaju svog dela zemljišta, koje se procenjuje na oko 20 miliona evra.

Prema rečima Aleksandra Dabanovića, glavnog gradskog arhitekte, u takozvanoj Uvali udovica planirana je marina sa 147 vezova sa širokom promenadom, zatim helidrom i restoran-vidikovac, kao i pristup za amfibijske avione i hidroavione. On je dodao da je koeficijent zauzetosti prostora vrlo nizak i iznosi 14%, koeficijent izgrađenosti je 42%, dok je zastupljenost zelenih površina 82%.

Prvi hotel A ima bruto površinu od 32.000 metar akvadratnih, sa 3.848 kvadrata otvorenih bazena i 2.675 otvorenih sportskih terena.

Hotel B je centralni rizort sa predviđene 652 smeštajne jedinice, 47.800 kvadratnih metara bruto površine, bazenom od 2.500 i terenima od 2.546 kvadrata.

Hotel C takođe je u obliku resorta ukupnog kapaciteta 22.299 metara kvadratnih. Kazino hotel imaće 21.800 kvadrata, od kojih je više od 10.000 namenjeno upravo za kockarnicu.

Preostali deo činiće, osim ostalog, 100 ekskluzivnih smeštajnih jedinica za korisnike te zabave koji će do marine stizati sa dva izdvojena panoramska lifta i helidromom na krovu hotela, čime će privatnost gostiju biti zagarantovana.

Tipske vile, njih 105 s površinom od oko 350 kvadrata, osmišljene su za primanje jedne porodice i imaju sve potrebne unutrašnje i spoljne sadržaje, uključujći parking i bazene.

Obilikovanje turističkog naselja proizašlo je iz mediteranskih pojednostavljenih formi, koje prate konfiguraciju terena, ozelenjenih ravnih krovova i bele fasadne obloge, osim hotelskog objekta u centru naselja koji svojim oblikom podseća na kruzer, rekao je Dabanović i dodao da će kroz budući turistički kompleks prolaziti saobraćajnica duga 9,6 km.

Izvor: eKapija/Tanjug
Foto: www.total-montenegro-news.com

-