InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
16.10.2019.

AKTUELNO

U prvoj polovini 2020. otvaranje još tri nova hotela u Vrnjačkoj Banji

Danas na ovoj destinaciji radi osam hotela visoke kategorije, pri čemu su još dva u postupku kategorizacije, a u prvoj polovini sledeće godine će biti otvorena još tri nova hotela.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da se model razvoja Vrnjačke Banje kao destinacije u kojoj su privatna ulaganja ispratila investicije države pokazao najuspešnijim i naveo da je ministarstvo u prethodne četiri godine uložilo 149 miliona dinara za unapređenje turističke infrastrukture u banji.

Prilikom obilaska radova na izgradnji turističke infrastrukture na Crkvenom brdu, Ljajić je rekao da će početkom sledeće godine krenuti realizacija novih projekata na Goču.

Naša ideja je da spojimo ono što Goč ima kao atrakcije, prirodne lepote, sa onim što banja već poseduje i siguran sam da će ta kombinacija i te kako dati rezultate, kao što je ovde rezultate dala sinergija između privatnog i javnog ulaganja. Banja postaje biser banjskog turizma u Srbiji, a ove godine je najposećenija banja po broju noćenja i druga najposećenija destinacija u Srbiji posle Beograda, naveo je Ljajić.

Govoreći o ulaganjima privatnog sektora, on je istakao da su u 2014. godini u Vrnjačkoj Banji poslovala samo dva hotela od 12 koje je banja nekada imala, jer su svi ostali bili u postupku stečaja ili privatizaciji.

Posetimo, do kraja avgusta 2021. godine biće bogatija za novi hotel Vrnjačke terme u čiju je gradnju uloženo 7.347.000 EUR.

-