InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
30.03.2020.

SRBIJA

U planu gradnja novog apart hotela na Zlatiboru

Na Zlatiboru bi, u skorijoj budućnosti, mogao da nikne novi hotel, sudeći prema urbanističkom projektu za gradnju apart hotela, koji je Opština Čajetina stavila na javni uvid.

Novi hotel, kako se navodi u projektu, nalaziće se na katastarskoj parceli (4577/510 KO Čajetina) koja je između naselja Rujno i Đurkovac.

Predmetna lokacija za koju se izrađuje urbanistički projekat nalazi se na teritoriji opštine Čajetina a pretežna namena je - stanovanje i turizam.

Kako se navodi, predviđena spratnost objekta, bruto površine 2.279 metara je Su+Pr+6Sp. Objekat će sadržati 24 apartmana sa ukupnim kapacitetom od 49 ležajeva, restoran, igraonicu, višenamensku salu za decu, fitnes salu i teretanu.

Investitor je firma Akrilik doo iz Topole a projektant preduzeće Arhimis iz Užica.

Funkcionalna organizacija objekta podeljena je na sedam etaža međusobno povezanih stepeništem i liftom kao vertikalnom komunikacijom.

Na svakom spratu nalaziće se dve jednoiposobne i dve dvoiposobne apartmanske jedinice. Na parceli je predviđeno 11 parking mesta od kojih je jedno za invalida.

Projektant navodi da neće biti narušena karakteristična slika zlatiborskog područja.

Uz korišćenje materijala kamena, stakla, drveta postignute su moderne forme u cilju stvaranja savremenog arhitektonskog izraza ne narušavajući karakterističnu sliku zlatiborskog područja. S obzirom da je parcela nepravilnog oblika, a objekat formiran u okviru građevinskih linija postignuta je dinamična forma, navodi projektant.

Prema podacima Turističke organizacije Zlatibor, ova destinacija godišnje privuče oko 340.000 gostiju koji ostvare više od million noćenja.

U prvih jedanaest meseci 2019. godine najveći broj dolazaka ovde su ostvarili turisti iz Кine, a najveći broj noćenja ostvarili su turisti iz Bosne i Hercegovine, rečeno je iz TO Zlatibor za eKapiju.

Inače, u hotelima, koji su kategorisani sa tri, četiri pa i pet zvezdica, ima više od 5.000, a u privatnom smeštaju: vilama, apartmanima i kućama za odmor - oko 25.000 ležaja, saopštila je TO Zlatibor.

Izvor: ekapija.com

Foto: wikimedia.org

-