InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
17.03.2020.

CRNA GORA

U Kolašinu u planu gradnja kondo hotela Bjelasica 1450

Vlada Crne Gore je na listu razvojnih projekata u oblasti turizma uvrstila projekat izgradnje hotela Bjelasica 1450 u Kolašinu po kondo modelu poslovanja.

Predračunska vrednost investicije je 17,8 miliona evra. Hotel je namenjen gostima visoke i srednje platežne moći, gradnja bi trebalo da počne krajem aprila, a otvaranje je planirano za narednu godinu.

Osnivač i vlasnik firme Bjelasica 1450 je Zetagradnja. Ta kompanija je 17. februara dostavila dokumentaciju Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

U dokumentu Predlog za kandidovanje projekta na listu razvojnih projekata u oblasti turizma, koji je objavljen na sajtu crnogorske Vlade, piše da je u podnetoj dokumentaciji navedeno da je u Kolašinu planirana investicija u izgradnju hotelskog kompleksa sa četiri zvezdice sa 168 smeštajnih jedinica, predračunske vrednosti 17,8 miliona evra. Namera investitora je da u okviru hotela sa kondo modelom poslovanja otvori 96 novih radnih mesta.

Investitor je u biznis planu naveo da će kompletnu investiciju finansirati iz sopstvenih sredstava, bez kreditnog zaduženja kod komercijalnih banaka. Hotel će nositi ime Bjelasica 1450, a po projekcijama, gosti će biti visoke i srednje platežne moći.

Takođe, u biznis planu je navedeno da je u pitanju greenfield investicija, čiji početak je planiran za kraj aprila, a završetak grubih građevinskih radova za oktobar. U dokumentaciji je konstatovano da je planirano da se radovi na adaptaciji i opremanju završe do zimske sezone naredne godine, navodi se u dokumentaciji.

Na listi razvojnih projekata nalazi se još četiri. U pitanju je izgradnja kondo hotela Kolašin Resort & Spa, hotela Breza, po kondo modelu poslovanja, hotela Kraljičina plaža u Budvi, po mešovitom modelu poslovanja i hotela Durmitor Hotel and Villas na Žabljaku, takođe po mešovitom modelu poslovanja.

Izvor: Mina

Foto: Wikimedia Commons

-