InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
05.08.2019.

CRNA GORA

Raspisan tender za prodaju parcela za gradnju ekskluzivnih hotela

Tenderska komisija pozvala je zainteresovane da do 13. septembra dostave ponude na tender za prodaju državnih nepokretnosti sa investicionim ulaganjima u Baru. Tender je raspisan zbog izgradnje ekskluzivnih turističkih objekata, odnosno hotela sa pet zvezdica.

Tenderska komisija za prodaju nepokretnosti sa investicionim ulaganjima u barskoj opštini ponudila je na prodaju više katastarskih parcela u Baru, ukupne površine 28,18 hiljada kvadratnih metara, po minimalnoj ceni od 132 evra za kvadratni metar, prenela je agencija Mina.

Pravo učešća na tenderu, kako je objašnjeno, imaju svi zainteresovani, uključujući konzorcijume, koji otkupe tendersku dokumentaciju i potpišu izjavu o čuvanju poverljivosti podataka. Naknada za otkup tenderske dokumentacije iznosi 30.000 evra.

Ponuđač uz ponudu mora da uplati depozit ili dostavi bankarsku garanciju u korist crnogorskog Ministarstva finansija u iznosu od 300.000 evra, izdatu od banke koja ima kreditni rejting minimum BBB prema Standard end Purs agenciji, ili banke koju Tenderska komisija odobri na osnovu unapred dostavljenog zahteva.

Ponuđači moraju da dokažu i da su u poslednje tri poslovne godine ostvarili pozitivan finansijski rezultat i promet od najmanje 50 miliona evra.

Ponuđač mora imati pismo o namerama ili sklopljen ugovor o upravljanju sa renomiranom kompanijom koja u svom vlasništvu, suvlasništvu ili pod upravljanjem ima najmanje dva hotela i/ili rizorta, kategorije minimum pet zvezdica.

Ponude se mogu dostaviti neposrednom predajom Tenderskoj komisiji ili preporučenom poštom do 13. septembra do 15 časova, a biće otvorene 16. septembra u Ministarstvu finansija Crne Gore.

Izvor: eKapija/B92
Foto: bar.me

-