InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
04.11.2019.

CRNA GORA

Prodat hotel Sidro za 1,77 miliona evra

Kompanija "Goranović" kupila je od Luke Bar hotel Sidro za 1,77 miliona eura, potvrdio je Pobjedi izvršni direktor nikšićke firme, Đorđije Goranović.

Kupoprodajni ugovor o prodaji 100 odsto udjela Luke Bar u hotelu Sidro preduzeću "Goranović" potpisan je u četvrtak.

Ugovor su potpisali Goranović i izvršni direktor Luke Bar Vladan Vučelić.

Odluka o prodaji udjela u hotelu Sidro donešena je iz razloga što je ovo društvo godinama ostvarivalo negativan poslovni rezultat, koji je, na konsolidovanom nivou, značajno umanjivao ukupan pozitivan rezultat poslovanja celovitog lučkog sistema, kazali su iz Luke Bar.

Navedeno je da će finansijska sredstva obezbeđena prodajom biti iskorišćena za tehničko opremanje lučkih terminala.

Pre svega, za investiranje u nabavku lučke mehanizacije, a sve u cilju unapređenja postojećeg nivoa operativnosti, povećanja obima pretovara i poboljšanja konkurentnosti Luke Bar. Prodaju putem javnog tendera 100 odsto udela Luke Bar u hotelu Sidro sprovela je tenderska komisija, formirana odlukom Odbora direktora Luke Bar, a na osnovu prethodno dobijene saglasnosti Saveta za privatizaciju i kapitalne investicije, naveli su iz Luke Bar.

Savet za privatizaciju i kapitalne projekte je 13. juna dao saglasnost na zahtjev Luke Bar za prodaju 100 odsto udela u hotelu Sidro.

Luka Bar je u avgustu oglasila prodaju hotela Sidro, a zainteresovani su ponude mogli dostavlajti do 16. septembra.

Prema uslovima tendera investitor ima obavezu da zadrži 35 zaposlenih u hotelu i poštuje kolektivni ugovor Luke Bar koji se odnosi na zavisna društva.

Hotel Sidro kategorisan je sa tri plus zvezdice, raspolaže sa 88 soba i dva apartmana, a ukupan kapacitet je 181 ležaj.

izvor: seebiz.eu

-