InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
20.09.2018.

Envoy hotel (Beograd), Hotel Premier Aqua (Vrdnik), hotel Prag (Beograd)

Priče sa recepcije

Jun, 2018.

Razgovarala: Gorica Đurović, gorica @instore.rs

Naš posao je veoma dinamičan
Predrag Kostić
Envoy hotel, Beograd
Najvažnija je ljubav prema poslu koji obavljate. Pošto ste u stalnom kontaktu sa gostima neophodni su strpljivost, komunikativne sposobnosti, iskrena želja da se pomogne gostu i slično, započinje svoju priču Predrag, koji se nalazi na poziciji recepcionera u hotelu Envoy.
Kako bi bili uspešni u ovom poslu, neophodno je da se osluškuju potrebe i želje gosta, kako bi mogli da konstantno unapređuju uslugu: Najbolja motivacija za obavljanje ovog posla je zadovoljan gost. Kada vidite da se on udaljava od recepcije zadovoljan, da ste uspeli da mu pomogneta da reši problem koji ima i učinili njegovo putovanje u vaš grad makar za nijansu lepšim nije vam potrebna dodatna motivacija.
Pošto ste u stalnom kontaktu sa gostima neophodni su strpljivost, komunikativne sposobnosti, iskrena želja da se pomogne gostu i slično.

Prema njegovim rečima, posao recepcionera je veoma zahtevan, stoga je neophodno konstantno raditi na sebi: Naš posao je veoma dinamičan i da bi se ostalo na zadovoljavajućem nivou neophodno je neprestalno raditi na sebi. Neretko u našem hotelu organizujemo dodatne interne obuke. Na primer, nedavno sam položio i kurs za turističkog vodiča, a to se kasnije ispostavilo kao veoma korisno za moj posao na recepciji.

S obzirom na to da Beograd posećuje veliki broj turista iz celog sveta, za posao recepcionera veoma je važno dobro poznavanje stranih jezika. Aktivno govorim engleski jezik i na njemu obavljamo većinu interakcije sa našim gostima. Posedujem osnovna znanja iz španskog i francuskog. Naravno, i na ovom polju se trudim da se usavršavam pa tako planiram da pomenute jezike dovedem na viši nivo pre nego što se odlučim za učenje još nekog jezika, navodi Predrag.
Zahvaljujući ovom poslu, imate priliku da upoznate ljude iz raznih delova sveta, a uvek ima i zanimljivih situacija. Jednom prilikom nam je došao gost koji je tvrdio da ima uplaćenu rezervaciju u našem hotelu koju mi nismo mogli da pronađemo. Ubrzo se ispostavilo da je gospodin putem interneta greškom rezervisao hotel pod istim imenom u Bostonu. Sve se brzo razjasnilo i on je kasnije postao naš stalni gost, zaključuje Predrag.

Zadovoljan gost je merilo vašeg uspeha
Nevenka Crnogorčević

Hotel Premier Aqua i Etno kompleks Vrdnička kula

Nevenka se nalazi na poziciji šefa recepcije u hotelu Premier Aqua i etno kompleksu Vrdnička kula. Prema njenom mišljenju, kako bi neko ko se bavi ovim poslom bio uspešan, neophodno je da pre svega bude svestrana ličnost: Odgovornost, komunikativnost, obrazovanje, opšta kultura, snalažljivost i predusretljivost su svakako neke od najvažnijih osobina svakog recepcionera, a sa povećanjem pozicije, veliki značaj dobijaju i organizacione sposobnosti, preduzimljivost i odlučnost.

S obzirom na to da ovaj posao zahteva komunikaciju sa velikim brojem ljudi, interesovalo nas je kako uspeva da ostane raspoložena i nasmejana za sve goste. Ljubaznost, strpljenje i uslužnost su neophodni u svakom kontaktu sa gostima. Iako je to zaista u pojedinim trenucima pravi izazov, recepcioner je taj koji mora ostati emocionalno stabilan, koji je tu da sasluša i izađe u susret svakom zahtevu gosta što je više moguće. Ukoliko volite svoj posao, onda zadovoljan gost predstavlja merilo uspeha vašeg rada i čitavog tima. Svaki takav rezultat stvara osećaj ispunjenosti koji nadomešćuje sve negativne strane rada sa ljudima, ističe Nevenka.

Obuke su neophodne kako bi se pratio korak sa brojnim promenama u svakom aspektu poslovanja.

Turizam kao privredna grana se konstantno razvija i stoga je važno pratiti trendove i blagovremeno se prilagođavati promenama. Obuke su neophodne kako bi se pratio korak sa brojnim promenama u svakom aspektu poslovanja, kako po pitanju informacionih tehnologija koje se koriste u hotelijerstvu, tako i po pitanju ljudskih resursa, unapređenja prodaje ili marketinga. U okviru naše kompanije koristi se svaka prilika za dodatno usavršavanje, kaže Nevenka.

Ona takođe naglašava da najveći broj gostiju koristi engleski jezik, što je s jedne strane olakšavajuća okolnost, a s druge strane, nažalost, doprinosi umanjenom korišćenju ostalih jezika: Ruski, nemački, italijanski i slovenački su takođe neki od jezika koje sam učila. Imamo veliki broj gostiju iz Rusije, u skladu sa tim, za zaposlene je krajem juna planiran intenzivni kurs ruskog jezika.

S obzirom na dinamičnost posla, rad sa ljudima doneo je i bezbroj zanimljivih situacija: Ipak, kao dobri hotelijeri čuvamo privatnost naših gostiju. Iako često dobijamo zahteve i molbe koji su nekad smešni, a ponekad i teški za realizaciju, uvek se trudimo da ih ispunimo, kako bismo dobili zadovoljnog gosta koji će se uvek rado vraćati, zaključuje Nevenka.


Želimo da budemo prepoznatljivi
Uglješa Novakov,
Hotel Prag, Beograd

Naš sagovornik Uglješa nalazi se na poziciji recepcionera u hotelu Prag u Beogradu. Kako naglašava za uspešno obavljanje ovog posla trebalo bi da zaposleni na recepciji poseduje različite veštine i osobine: Želeo bih da, pre svega, istaknem ljubaznost, odgovornost i marljivost kao neke od neophodnih osobina koje mora da poseduje osoba koja radi na recepciji.

Komunikacija i rad sa velikim brojem ljudi, koji se svakodnevno obraćaju sa različitim zahtevima i potrebama, su između ostalog deo njegovog posla. Dobro raspoloženje, uslužnost i briga o gostima i njihovim potrebama su u opisu radnog mesta. Svakako da postoje dani kada niste raspoloženi, ali takav utisak ne smete da ostavite, jer gost je uvek na prvom mestu. Smatram da kada obavljate svoj posao sa velikim zadovoljstvom i uživanjem, takva vrsta problema ne bi trebalo da postoji, ističe Uglješa.

Kao i u svakom poslu, pa tako i u ovom vrlo je važno da konstantno učite, usavršavate se i radite na sebi.

Prema njegovom mišljenju, promene u hotelskoj industriji, koje su nastale pre svega sve većom upotrebom tehnologije, zahtevaju svakodnevno usavršavanje: Kao i u svakom poslu, pa tako i u ovom, vrlo je važno da konstantno učite, usavršavate se i radite na sebi. To podrazumeva pre svega učenje stranih jezika, zatim pohađanje različitih vrsta kurseva koji se odnose na rad sa ljudima, prodaju i marketing i slično.

Kako naš grad posećuje veliki broj inostranih turista, svakako je neophodno dobro poznavanje stranih jezika. Govorim engleski i delimično španski jezik. Planiram da uskoro krenem i na kurs ruskog jezika. Svakako da je važno pratiti trend dolazaka gostiju iz inostranstva i na osnovu toga doneti odluke koje jezike dodatno usavršavati, kaže Uglješa.

Iako se susreće sa raznoraznim zahtevima gostiju i zanimljivostima, to postane deo rutine, stoga ne bi mogao da izdvoji neki poseban događaj i angedotu. Nemam neku posebnu zanimljivost koju bih izdvojio, jer na te stvari sada gledam kao deo svakodnevne aktivnosti i pojave, zaključuje Uglješa.