InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
23.04.2020.

OPREMA

Poslovanje u doba korone: Marina Mišić, marketing koordinator, Textil Jagodina

S obzirom da smo iz tekstilne industrije, veliki deo poslovanja smo odmah preusmerili u proizvodnju zaštitnih maski od pamuka, tako da smo uspeli da obezbedimo dovoljan broj maski za sve klijente koji su slali zahteve.

Marina Mišić
marketing koordinator, Textil Jagodina

Kako ste organizovali rad tokom dana vanrednog stanja u našoj zemlji?

Potrudili smo se da se što bolje prilagodimo novonastaloj situaciji, ali i da organizujemo rad do te mere da ni jednog trenutka ne ugrozimo zdravlje ni jednog našeg radnika, što nam je prioritet. S obzirom da smo iz tekstilne industrije, veliki deo poslovanja smo odmah preusmerili u proizvodnju zaštitnih maski od pamuka, tako da smo uspeli da obezbedimo dovoljan broj maski za sve klijente koji su slali zahteve.

Imate li neke procene o gubicima?

Kompletne procene ćemo dobiti tek kada se čitav krizni period završi. Ipak, interne analize pokazuju da nam je pad prometa u martu za oko 20%, a u aprilu očekujemo između 50% i 60%. Za dalje mesece ne možemo dati procenu.

Koliko mislite da će sektoru ugostiteljstva biti potrebno da se oporavi u našoj zemlji i da se vrati na nivo pre izbijanja pandemije?

Ono što je sigurno, to je da ćemo se nakon krize susresti sa malo drugačijim tržištem, privredom, ekonomijom i kupcima. Potvrđeno je da neke privredne grane doživljavaju snažne udarce, dok se pred drugima javljaju potencijali za razvoj. Sektor ugostiteljstva je jedan od najugroženijih, a posledice će trpeti još dugo.

Kakve strategije za oporavak ćete vi primenjivati u vašoj kompaniji?

Strategija oporavka zavisiće od saradnje sa našim kupcima, a o tome još ne možemo ništa reći.

Koje sve aktivnosti i mere preduzimate kako biste zaštitili sebe i svoje zaposlene, kao i klijente, tokom trajanja vanrednog stanja?

I pre uvođenja vanrednog stanja, krenuli smo postepeno sa pojačanom higijenom u firmi, koja je sada na maksimumu. Dezinfikujemo radne prostorije i kvake na svakih sat vremena, a svakodnevno se vrši dezinfekcija podova. Svi radnici imaju zaštitne maske, rukavice, i po potrebi vizire, a zabranjen je ulaz svim nezaposlenim licima. Ugrožene kategorije radnika su kod kuće, tako da do sada nije bilo mesta panici jer se svi strogo pridržavamo ovih mera.

-