InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
28.04.2020.

POSLOVNE UNIFORME

Poslovanje u doba korone: Aleksandra Popović, generalni direktor, NAG Poslovne uniforme

Kao društveno-odgovorna kompanija donirali smo više od 3.000 maski.

Aleksandra Popović
generalni direktor, NAG Poslovne uniforme

Kako ste organizovali rad tokom dana vanrednog stanja u našoj zemlji?

Kompanija NAG poslovne uniforme je svoje poslovanje u vanrednoj situaciji iskoristila za analizu prethodnog poslovanja i unapeđenje procedura, kao i sam razvoj proizvoda. Sektor prodaje je radio od kuće, a logistika i operative su radile u manjem obimu nego inače. Gubici u našem poslovanju su usko povezani sa gubicima industrija u kojima poslujemo. Ukoliko se sektor ugostiteljstva bude brže razvijao, u šta iskreno verujem, gubici neće biti veliki. Što se hotelijerstva tiče, važna je cirkuacija ljudi, otvaranje granica i sigurnost države. Mali i srednji hotelijeri će svakako manje osetiti posledice u odnosu na velike.

Što se tiče uniformi za ove sektore, obezbedili smo dovoljnu količinu repromaterijala, kao i lager gotovih proizvoda kako bi isporuka bila što jednostavnija i brža. Brendiranje svih artikala je takođe sastavni deo našeg posla. Kao društveno-odgovorna kompanija donirali smo više od 3.000 maski. Pridržavamo se svih propisanih mera Vlade Republike Srbije. Naši zaposleni i klijenti su bezbedni.

Imate li neke procene o gubicima?

Pretpostavljeni realni gubici NAG-a će biti oko 70% u naredna 3 meseca.

Koliko mislite da će sektoru ugostiteljstva biti potrebno da se oporavi u našoj zemlji i da se vrati na nivo pre izbijanja pandemije?

Sektor pružanja ugostiteljskih usluga će se oporavljati sukcesivno, brza hrana kroz dostavu je radila i nastaviće još dinamičnije da radi, kafe barovi i restorani će se takođe brzo oporaviti, jer su se i oni delimično uključili na sistem dostave hrane na kućnu adresu. Sektor velikih restorana i hotela je pretpeo veliku štetu i on će se najsporije oporaviti. Veoma važno je napomenuti da još uvek kod građana postoji bojaznost i osnovane primedbe, da zaposleni koji spremaju hranu nisu opremljeni celokupnom propisanom zaštitnom opremom: maske, rukavice, kape, kaljače, mantili, itd.

Kakve strategije za oporavak ćete vi primenjivati u vašoj kompaniji?

Kompanija NAG je 2019. godine izradila strategiju poslovanja za 2020.godinu. U okviru toga je uspostavljen LAGER gotovih proizvoda, kao i niz dodatnih pogodnosti koje pružamo kako postojećim,tako i novim klijentima. Kao i do sada rešavamo sve njihove probleme oko odabira poslovnih i radnih uniformi i pružamo im veliki set pogodnosti.

Koje sve aktivnosti i mere preduzimate kako bi ste zaštitili sebe i svoje zaposlene, kao i klijente, tokom trajanja vanrednog stanja?

Sve prostorije NAG-a se svakodnevno dezinfikuju, zaposleni su opremljeni celokupnom propisanom zaštitnom opremom: maske, rukavice, kape, kaljače, mantili. Mera opreza je razmak između svakog zaposlenog od 2 metra.

-