InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
02.04.2020.

INTERVJU

PKF hotelexperts: Produbljujemo aktivnosti i u Srbiji

Stefan Catic, Pkf hotelexperts, Austrija

Stefan Catic, konsultant i head of operator search, u susret konferenciji Hotel Summit Srbija, na kojoj će biti jedan od govornika, govori o uslugama ove konsultantske kuće i potencijalu domaćeg hotelskog tržišta.

Opišite namPKF hotelexperts?

PKF hotelexperts je globalna konsultantska firma sa delovanjem na područjima hospitality-ja i turizma, sa sedištem u Beču. Firmu čini oko 100 konsultanata i saradnika u 16 kancelarija širom sveta, koji svojim klijentima obezbeđuju strateško savetovanje.

Kompanija svoje usluge deli na 12 uslužnih segmenata, među kojima su: studija o potencijalu poslovanja, pretraga operatera, razvoj projekata, brendovi i concept, upravljanje vlasništvom, procena vrednosti, strateško savetovanje, finansiranje i investicije, podrška pri transakcijama, istraživanje i uporedna procena, usluge u vezi sa upravljanjem destinacijom i razmena znanja i umrežavanje. Kompanija tokom poslednjih nekoliko godina svim svojim klijentima pruža sveobuhvatnu podršku kroz sve svoje segmente.

Posmatrajući region jugoistočne Evrope, obim konsultantskih usluga najviše se odnosi na studije o potencijalu poslovanja, na procenu vrednosti i potragu za operaterima. Svedoci smo velike promene koja se odnosi na razvoj projekata u ovom regionu. U ranijem periodu, investitori su kupovali zemljište, gradili hotele prema sopstvenim očekivanjima i tek u kasnijim fazama počeli da razmišljaju o operativnom aspektu. Taj sled se dosta promenio. Sada investitori prvo procenjuju potencijal lokacije uz pomoć konsultanta, zatim traže operatera i tek na osnovu tih analiza započinju gradnju hotela. To je ujedno i pristup koji mi savetujemo svim našim klijentima.

Dakle, ovde je reč o načinu razmišljanja koji je okrenut tržištu i koji je, kao što se vidi, doveo do otvaranja velikog broja hotela u Srbiji i naročito Beogradu. Investicije su dobro osmišljene i turisti sada biraju iz širokog spektra ponude. Na primer, gost koji želi da odsedne u ekskluzivnom hotelu u centru grada verovatno će izabrati Courtyard by Marriott, dok će gosti koji žele luksuzno iskustvo vrlo verovatno birati Hilton ili Hyatt Regency. Uskoro će St. Regis i W postaviti nove standarde u Beogradu, ali ono što je takođe važno jeste da su putnici sa skromnijim budžetom takođe deo čitave strateške razvojne slike. Jedan od prvih projekata naše kuće u Beogradu bilo je pronalaženje operatera za budući hotel u Rajićeva šoping centru – sada Mama Shelter i iskreno verujem da je to bio najbolji izbor koji je umnogome obogatio hotelski pejzaž grada.

Kako ocenjujete region jugoistočne Evrope i posebno Srbiju?

Po mom mišljenju, SEE region i naročito Srbija su veoma interesantno područje za razvoj hotelske industrije. Tokom prethodnih godina, vidimo izraženo pozitivan trend međunarodnih dolazaka širom regiona. Srbija je takođe na dobar način iskoristila sve promene koje su se ovde desile i pozicionirala se kao turistička destinacija.

Političko otvaranje zemlje dovelo je do znatnog porasta broja noćenja. Strani turisti imaju želju da osete gostoprimstvo svetske klase u gradu koji nije uvek bio popularna turistička destinacija. Srećom, investitori su na vreme prepoznali ovaj trend i ponuda hotela visokog kvaliteta i usluge već je bila definisana i pre nego što su turisti u velikom broju počeli da posećuju zemlju.

Sada je Beograd percipiran kao jedan od najdinamičnijih gradova u Evropi i redovno se u vodičima nalazi u top 20 mesta u Evropi koje treba posetiti. Kombinacija tradicionalne gostoljubivosti, odlične hrane i gotovo savršenog odnosa cene u kvaliteta će, po našem mišljenju, nastaviti da pozicionira Beograd kao jednu od poželjnijih turističkih destinacija.

Svakako treba imati u vidu da će dve komponente igrati veoma važnu ulogu u daljem razvoju. Prvo, na političkom nivou, Srbija mora da teži članstvu u Evropskoj uniji. Bezvizni režim svakako je doprineo razvoju turizma. Sledeći korak svakako je ukidanje graničnih procedura Ii različitih valuta. Takođe, vidimo da veliko interesovanje za Srbiju postoji u MICE segmentu.

Beograd mora da radi na razvoju strategije za koneferncije i druge masovnije međunarodne događaje koji uključuju i povećavaju korporativno poslovanje hotela i rezultiraju višim vrednostima ADRs and REVPARs u gradu.

Druga mera koja se mora preduzeti je ukupan razvoj Srbije kao turističkog regiona. Trenutno, stranci koji nemaju korena u Srbiji uglavnom dolaze samo u Beograd, iako zemlja ima da ponudi mnogo više. Opštine i turističke organizacije moraju da sarađuju na kreiranju dobro promišljenog turističkog koncepta – turističkog master plana.

Moj kolega Christopher Hinteregger radi sa ovlašćenim telima na različitim nivoima na kreiranju smislene razvojne strategije za buduće turustičke regione. Po mom mišljenju, Kopaonik je regija sa visokim potencijalom, ali stvarni potencijal možete se ostvariti samo ukoliko sve uključene strane reaguju promišljeno i sarađuju jedna sa drugom. Takav pristup bi ojačao sva buduća iskustva za posetioce i trajno unapredio atraktivnost čitavog područja.

Kakvi su planovi PKF hotelexperts u Srbiji?

Nakon uspešnog izbora operatera, čime smo pružili podršku vlasniku u potpisivanju operativnog ugovora sa hotelom Mama Shelter, naši rukovodioci doneli su odluku da prošire naše delovanje na regiju jugoistočne Evrope. Sa tim ciljem, krajem 2018, angažovali smo velikog hotelskog stručnjaka Tomislava Čeha, koji vodi proces ekspanzije i poslovanje u ovom delu Evrope.

Zahvaljujući njemu, uspeli smo da privučemo mnogo više klijenata tokom 2019. i veliki deo naših prihoda generisan je upravo u ovom regionu.

Svakako ćemo nastaviti da produbljujemo aktivnosti i u Srbiji. U ovom trenutku, radimo na nekoliko projekata, ali zasada ne bih mogao da otkrivam detalje.

Zašto bi investitor angažovao vas umesto lokalnog konsultanta koji dobro poznaje ovaj region?

Verujem da je internacionalnost veoma važan faktor za uspešno investiranje u hotelskoj industriji.

Pre svega, naš tim za procenu potencijala investicije godišnje radi na više od 100 zadataka širom sveta. To nam ne daje samo dovoljno znanja da napišemo studiju, već i sposobnost da procenimo i predložimo optimalno rešenje u svakoj situaciji. Tržišta analiziramo vrlo sistematično i ubeđen sam da imamo ključ za uspeh svakog projekta na kom radimo. Dodatno, naša internacionalna orijentisanost nam nudi uvid u šire razumevanje globalnog razvoja industrije, a možemo da koristimo i podatke i zaključke do kojih smo došli na prethodnim projektima.

To nam daje takođe i konkurentsku prednost ukoliko nas vlasnici angažuju u potrazi za operaterom, na primer. Moj tim i ja ne pregovaramo samo o hotelskim ugovorima u jednoj ili dve zemlje, već na globalnom nivou. To znači da znamo kakvi komercijalni uslovi važe u Austriji, Nemačkoj, Njujorku, ali i u Srbiji. Većina vlasnika i konsultanata nije svesna u kojoj meri mogu da pregovaraju nakon prvog predloga od strane operatera. Mi stvaramo dodatnu vrednost za vlasnike pregovaranjem za bolju cenu, obezbeđujemo garancije operatera i analizu predloženog pozicioniranja budućeg hotela. Angažovanje PKF hotelexperts u potrazi za operaterom se isplati u veoma kratkom roku.

Za kraj, recite nam šta će učesnici Hotel Summit-a čuti od vas tokom prezentacije?

Moja prezentacija posvećena je jednom od najvećih trendova u hotelskoj industriji – održivosti. Verujem da je održivost veoma važna tema za svakoga. Fokus moje prezentacije je na održivim brendovima – to su brendovi koji konceptu održivosti ne pristupaju površno ili delimično. Ti brendovi concept održivosti imaju u svom DNK kodu, počev od konstruktivnih materijala i čitavog procesa – od odabira dobavljača do biranja kadra. Postoji nekoliko nivoa posvećenosti održivom konceptu i verujem da će učesnicima ova tema biti veoma interesantna.

-