InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
12.12.2018.

TRENDOVI: TEHNOLOŠKE INOVACIJE ZA REVOLUCIJU U VAŠEM POSLOVANJU

Otvoreni i spremni za budućnost

Hospitality industrija postaje sve izazovnija, a hoteli se olako nađu u vrtlogu velikih promena, koje čak mnoge od njih vode do kraha. Sve brojnija konkurencija, zastrašujuće tehnološke revolucije, kao i promene potrošačkih preferencija na neki način svakodnevno proganjaju hotelska poslovanja širom sveta.

Da bi hoteli ostali relevantni u svom sektoru, a i rasli dalje, između ostalog, potrebno je da ostanu otvoreni za promene i usvajanje tehnoloških trendova koji bi mogli da „zapale“ njihova poslovanja. Evo nekoliko predloga koji bi mogli da vam posluže.

1. Proširena stvarnost (Augmented Reality - AR)
Odskora je proširena stvarnost jedna od glavnih marketinških tehnologija. AR tehnologija dozvoljava gostima da virtuelno dožive okruženje. S obzirom na to da hoteli prodaju fizičko okruženje – sobe, ova tehnologija im omogućava da njihovi potencijalni gosti uđu u njihove hotele i bez napuštanja svojih domova.

Jedan od načina na koji možete da koristite AR tehnologiju za povećanje vaše ponude je korišćenje interaktivnih elemenata u hotelskim sobama. Britanski Hub hotel je jedan od najboljih primera upotrebe AR tehnologije u ugostiteljstvu. Hotel je počeo da koristi AR sa mapom zidova u svojim hotelskim sobama, tako da gosti mogu da upere svoje telefone u zid i da tako vide sve dodatne informacije koje ih interesuju.

2. Razonoda za milenijalce
Milenijalci polako postaju velika sila koja oblikuje trendove konzumerizma u različitim industrijama širom sveta. Hotelska industrija se ništa ne razlikuje po tom pitanju. U stvari, prema istraživanjima Airbnb-a, milenijalci i mlađe generacije bi trebalo da predstavljaju 75% od svih potrošača i putnika do 2025.

Kako bi se izdvojili, hoteli treba da izrađuju strategije koristeći softvere koji favorizuju ove demografske potrošačke navike i ponašanja. Ovo je grupa koja putuje mnogo i voli personalizovane interakcije. Oni su svakako prvi koji usvajaju nove tehnologije i veoma su spontani u svojim odlučivanjima. Bilo koji hotel koji hoće da ih zadovolji mora da igra njihovu igru i da ih ulovi svojim ponudama. Jednom zadovoljni, oni će hvaliti vaše hotele dalje svuda kroz društvene mreže.

3. Kriptovalute
Upotreba kriptovaluta je u porastu. Kriptovalute postaju polako poverljiv i siguran metod plaćanja, pogotovo među mladima. Jedna od najvažnijih stvari u vezi sa kripto transakcijama je iskorenjivanje naknada i provizija, kojih ima prilikom korišćenja kreditnih kartica ili bankarskih usluga. Na taj način, trgovina u inostranstvu postaje lakša, a takođe i profitabilnija za sve koji su u nju uključeni.

4. SIP-DECT tehnologija
Moderni hoteli su sastavljeni od mnogo sektora i osoblja. Gosti su u interakciji sa raznim hotelskim osobljem – od recepcionera, domaćica do konsijerža… Zahvaljujući DECT-u možete sve ove delove lakše da držite povezane.

DECT je digitalna bežična tehnologija koja prenosi radio signale na mobilne telefone. Tehnologija najbolje funkcioniše u manjim sredinama (poput hotela), koje imaju veliki broj korisnika.

Ova tehnologija omogućava deljenje telefona među osobljem. Na taj način, oni mogu da se prijavljuju na bilo koji registrovani gedžet i pristupaju svojim ličnim podacima. Na taj način, postaje lakše i deliti informacije i zadatke među radnicima po smenama. Tehnologija funkcioniše kod radnji koje ne zahtevaju strogo obavljanje telefonskih poziva. Na taj način će, na primer, čistači primiti obaveštenje o tome koji deo hotela bi trebalo da bude hitno očišćen. Takođe, jednostavna je primopredaja između radio-predajnika, što pomaže u uspostavljanju besprekorne veze između zaposlenih gde god se nalaze. Štiti i vaše zaposlene jer omogućava integraciju alarmnih sistema koji bi mogli upozoriti u hitnim situacijama.

5. Pametni telefoni - proširenje hotelske mobilne mreže
Pomažu i pojednostavljuju izvršavanje različitih zadataka. Ne samo da poboljšavaju komunikaciju između osoblja i menadžmenta, nego i obezbeđuju svu neophodnu kontrolu. Na primer, mogu pomoći vašim gostima da:
● Kontrolišu sisteme u sobi poput sistema osvetljenja, zvučnog sistema ili klima-uređaja
● Informišu osoblje o čišćenju čak i kada su gosti van sobe

Na taj način, stavljate sve kontrole u ruke vaših gostiju, a osoblje je potpuno povezano. Kao rezultat toga, povećavate njihov učinak i ojačavate njihovu mobilnost.

-