InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
16.07.2019.

SRBIJA

Otvoren novi hotel u Rajskoj banji

U okviru banjskog lečilista "Rajska banja" u Banjskoj, na Kosovu i Metohiji, 12. jula je otvoren novi hotel, a dirktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić je poručio da se u narednih nekoliko meseci sa ovakvim projektima ući u svaku srpsku sredinu na KiM, što je, kako je naveo, okosnica plana predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije.

Đurić je rekao da to znači da će se do kraja godine sa 300 razvojnih projekata doći do ključnog pomaka u razvoju srpskih sredina na KiM.

On je pozvao građane iz cele Srbije da dođu u Banjsku, sve one koji, kako je rekao, vole prirodu, koji žele da upoznaju i vide lepote severa Kosmeta, koji žele da se upoznaju sa srpskim kulturnim blagom i istorijskim nasleđem, koji žele da uživaju u termalnoj vodi visokog kvaliteta, dobre temperature i leti i zimi.

Nakon obilaska novootvorenog objekta, Đurić je rekao da je u okviru banjsko - lečilišnog kompleksa "Rajska banja" otvoren i vizitorski centar, koji je izgrađen uz podršku Vlade Srbije.

Mogu sa ponosom da kažem da je ovo mesto za manje od tri godine od gomile šuta i ruševina postalo moderan, vrhunski opremljen, veoma lep banjski i lečilišni kompleks koji će poslužiti ljudima iz cele Srbije i regiona, svima koji žele da vide i manastir Banjsku - zadužbinu kralja Milutina, koji je izgradio na stotine hramova, ali je ovo mesto izabrao da bude u njemu sahranjen, kao i one koji žele da iskuse lekoviti karakter ove banjske vode, naveo je Đurić.

Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković kazao je da ovaj otvoreni objekat ima višestruki značaj, odnosno neće samo ulepšati taj prostor, već će doprineti i razvoju ekonomije i novom zapošljavanju građana.

Izvor: Tanjug/eKapija

-