InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
20.08.2019.

CRNA GORA

Otvoren novi hotel Kumbor

Podgorička firma Carine u Kumboru je za oko godinu izgradila “na pjeni od mora” hotel sa šest spratova, sa 230 soba i apartmana, velikom plažom, kategorisan sa 4 zvezdice.

Hotel Kumbor primio je 12. avgusta prvu grupu od 250 gostiju iz Nemačke, Velike Britanije, Francuske i Poljske. Oni stižu preko agencija sa kojima Carine imaju dugogodišnje partnerstvo i pune hotele Delfin i Park u Bijeloj, od proleća do jeseni, rekao je za Radio Jadran, vlasnik Carina, Čedo Popović.

Kako je još dodao, preostale su još neke sitnice u hotelu koji je izgrađen po najvišim standardima. Sa sadržajem mogao bi imati i pet zvezdica. Imamo ugovrene dolaske gostiju i očekujem da će hotel raditi do oktobra – novembra. Ovo je prva godina rada, ali računamo da zbog pozicije hotel može da radi duže, kaže Popović.

Carine su u gradnju ovog zdanja uložile do sada između 25 i 30 miliona evra.

Zanimljivo je da Carine osim svoja tri “pune” još pet hotela u Crnoj Gori, ali i dalje kubure sa radnom snagom.

Nećemo praviti svečano otvaranje. Situacija je nalagala da moramo što pre da primimo goste. Puni su Delfin i Park, gde je više od 1.000 gostiju i punimo još pet hotela u Crnoj Gori, jer nismo imali mesta kod nas. Radnika, na žalost, nemamo dovoljno. Na birou je grupacija koja neće da radi. Sutra bih primio 100 ljudi svih profila i da nikome nije plata ispod 500 evra, pa do 1.500 eura. Ovako, nekako se borimo sa našim starim radnicima koje dovodimo iz kompanije, priča Popović.

Upitan da prokomentariše utrostručene gabarite hotela, probijanje i nasipanje obale za plažu, što je često bilo praćeno negodovanjem meštana i medijskim tekstovima, Popović tvrdi: Izgrađeno je tačno onoliko spratova koliko je po dozvoli. Sve je išlo kako treba, samo što su pojedinci zlonamerni. Imali smo prvo dozvolu za suteren prizemlje i dva sprata. U međuvremenu je izmenjen plan i dobili smo dozvolu na prizemlje i šest spratova. Sredili smo i plažu, jer je normalno da je imaju gosti koji dolaze na more, a ne na planinu.

Hotel je u neposrednoj blizini kompleksa Portonovi. To je treći hotel za pet godina koje je izgradila u Herceg Novom kompanija Carine, odnosno četvrti, ako se računa i depadans sa 70 soba, pored hotela Delfin u Bijeloj.

Izvor i foto: radiojadran.com

-