InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
23.12.2019.

OTVARANJE

Otvoren hotel Crni vrh na Divčibarama

Na Divčibarama je otvoren novoizgrađeni hotel Crni vrh, prvi luksuzni turističko-sportski kompleks na toj planini, a investitori košarkaš Miloš Teodosić i njegov brat Jovan ističu da je vredost celokupne investicije iznosila 7,8 miliona evra.

Hotel Crni vrh kategorizovan je sa četiri zvezdice, sagrađan na tri nivoa i raspolaže sa 111 soba i apartmana. Celokupan kompleks se prostire na 2,2 hektara zemljišta.

U njemu je zaposleno 80 radnika, a u okviru hotela nalaze se welness i spa-centar opremljen zatvorenim bazenom, biosaunom, parnim kupatilom, teretanom, đakuzijem, a poseduje restoran, bar i lounge-bar, kao i igraonica za decu.

U okviru hotela nalazi se i Kongresna sala sa kapacitetom od 350 sedećih mesta, a za razvoj sporta i sportista različitih vrsta, od posebnog značaja je što se uz sam hotel gradi moderna sportska dvorana, po standardima FIBA, povezana toplom vezom sa glavnim objektom, a pogodna za organizaciju takmičenja, domaćih i međunarodnih.

Sportska dvorana, koja će imati pet sportskih terena – za košarku, fudbal i druge sportove, biće završena, prema najavama, 2020. godine.

Izgradnja hotelskog kompleksa, koji će doprineti i razvoju turizma u delu zapadne Srbije, trajala je manje od dve godine, a prilikom gradnje vodilo se računa o ekologiji, energetskoj efikasnosti i izvorima obnovljive energije.

izvor: ekapija.com

-