InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
12.07.2019.

TEHNOLOGIJE: USPEŠNA HOTELKIT PRIČA HOTELA NOVOTEL BREDA

Olakšice u poslovanju

Autor: Marija Korica, Sales Manager
i Marina Reifenstein, Marketing manager
hotelkit GmbH
marija.korica@hotelkit.net

Novotel Breda, hotel sa četiri zvezdice smešten je u istoimenom holandskom gradu, blizu granice sa Belgijom. Kombinuje udobnost hotela iz Accor grupacije sa šarmom i osobnošću gradskog hotela u slikovitom okruženju. Da bi posao iza zavesa tekao lagano i nesmetano, menadžment hotela je postavio niz ciljeva, a između ostalih kao glavne - poboljšanje interne komunikacije i stvaranje mogućnosti da se zadaci rade na strukturiraniji način. Tako je uz hotelkit, Novotel Breda početkom 2017. pronašao idealno rešenje za upravo ove izazove. Softver omogućava da se ostvare svi ovi navedeni ciljevi i pomogne zaposlenima da efikasno sarađuju. Kao rezultat toga, oni imaju više vremena da provedu sa svojim gostima i da se bave zaista važnim stvarima.

Kako je hotelkit implementiran
Faza uspostavljanja, uključujući obuku svih zaposlenih, trajala je samo 10 dana. To je u stvari bio rezultat odlučnosti hotelkita da održi početak jednostavnim i nekomplikovanim, tako da je hotel u ovom važnom procesu imao malo ili zapravo nimalo napora. Da napomenemo da hoteli inače mogu započeti besplatnu 30-dnevnu probu u bilo koje vreme, a postavljanje softvera se može obaviti u roku od samo nekoliko radnih dana. U hotelu Novotel Breda, tokom probnog perioda su zaista sve značajne odlike hotela stavljene na test. Svi alati su intenzivno iskorišćeni od samog početka. Digitalni alati zadaci i kontrolne liste, na primer, implementirani su veoma brzo, tako da je hotelkit odmah uključen u svakodnevne radne rutine.

Postignuti rezultati
Generalni direktor hotela Jeroen Schipper imao je veoma pozitivan stav od samog početka - a ipak su njegova očekivanja i dalje nadmašena. Čuo sam za “rešenje iz Austrije” preko nekih kolega, i odmah pomislio da će to dobro funkcionisati u našem hotelu. Rezultat je, ipak, bolji nego što smo očekivali, priznao je on. Za njega je bilo najvažnije da rešenje dobro prihvate zaposleni: Naš tim je veoma uzbuđen i veoma aktivno radi sa hotelkitom. Sjajno je videti kako digitalizacija standardnih procesa olakšava rad i omogućava zaposlenima da još više budu na usluzi gostima.

Da bi posao iza zavesa tekao lagano i nesmetano, menadžment hotela je postavio niz ciljeva, a između ostalih kao glavne - poboljšanje interne komunikacije i stvaranje mogućnosti da se zadaci rade na strukturiraniji način.

Intenzivna upotreba hotelkit softvera se može ilustrovati i brojevima - hotel radi sa hotelkitom već dve godine, a tokom ovog perioda, više od 9.775 aktivnosti je već prijavljeno u hotelkitu. To odgovara proseku od 362 aktivnosti mesečno preko hotelkita, odnosno 12 aktivnosti dnevno. Posebno često se koriste primopredaje, od kojih se tri generišu u proseku po danu - što odgovara ukupno 1.854 primopredaje do danas. Tim se stalno ažurira sa 337 novosti. Alat za zadatke, međutim, jednako se koristi sa velikim entuzijazmom i sada uključuje nekih 509 zadataka. Osim individualnih zadataka, postoje dnevni, nedeljni i mesečni zadaci koji se ponavljaju, a koji se mogu efikasno obraditi u hotelkitu. Među ovim zadacima postoji 178 kontrolnih lista za različite svrhe. Štaviše, odeljenja su podržana sa šest kalendara koji koordiniraju događaje, sastanke i 444 različite stavke rasporeda. Komunikacija oko popravki je, takođe, postala lakša u Novotel Breda hotelu sa oko 50 novih popravki mesečno obrađenih kroz hotelkit. Priručnik je, takođe, postepeno popunjavan u proteklih nekoliko meseci i sada sadrži 602 članaka o uputstvima za različite sektore hotela.

-