InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
17.03.2020.

SRBIJA

Najteža situacija u Beogradu, Novom Sadu i Nišu

Popunjenost kapaciteta u hotelima je najviše do deset odsto, a situacija je najteža u Beogradu, Novom Sadu u Nišu, kaže direktor Poslovnog udruženja hotelijera i restoratera Srbije (Hores) Georgi Genov.

Plan je da posle zdravstvene krize zbog korona virusa krene agresivna turistička kampanja kako bi se Srbija vratila na turističku mapu sveta.

Direktor Hores-a Georgi Genov je rekao da je u kontaktu sa Evropskom asocijacijom hotelijera i da je slična popunjenost hotela i u Evropi. Demantovao je da hoteli moraju da budu otvoreni.

U javnosti cirkuliše pomalo zbunjujuća informacija da u vanrednoj situaciji hoteli moraju da rade iako nemaju gostiju što nije tačno, radiće kada imaju goste, rekao je Genov.

Prema njegovim rečima, hotelima je prosleđeno uputstvo o načinu zaštite kako radnika, tako i gostiju. U hotelima, kako kaže, ima dovoljno sanitetskih sredstava, ali je nabavka zaštitne opreme otežana.

Na sastanku sa vršiocem dužnosti direktora Turističke organizacije Srbije (TOS) Marijom Labović dogovoreno je da će zajednički pratiti situaciju i planirati naredne korake u intenziviranju promotivne kampanje, kako u digitalnim, tako i u tradicionalnim medijima.

TOS je napravio preraspodelu sredstava za promotivne aktivnosti u zemlji i inostranstvu, a u ovom trenutku te aktivnosti su svedene na minimum, kao i u drugim državama članicama Evropske turističke komisije.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

-