InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
18.11.2019.

SVET

Na Floridi otvoren hotel u obliku gitare

Jedinstveni luksuzni hotel u obliku džinovske rok gitare otvoren je na Floridi u Holivudu, a vrednost celokupne investicije iznosila je čak 1,5 milijardi evra.

Hotel predstavlja deo velikog projekta kompanije Hard Rock. Svake večeri, na "fasadi" gitare, uz živopisnu muziku odgirava se i spektakularni gitar lajt šou.

Dizajniran kao dve gitare naslonjene jedna na drugu, visine je oko 140 metara. Ima 35 spratova, 638 luksuzno opremljenih apartmana i soba, bazene, lagunu kao i Rok spa od 3.900 kvadrata, jer se ceo hotelski kompleks nalazi na milju od plaže u Holivudu, mestašca nedaleko od Majamija i Fort Lauderdale.

U okviru hotela nalazi se i veliki kazino, sa 3.000 slot aparata, 193 stola za igranje i poker salu sa 46 stolova, koncertnu dvoranu sa 7.000 mesta, mnoštvo trgovina i pozorišnih dvorana.

Podignut na zemlji koja pripada Seminola Indijancima, nalaze se i velike prostorije za sastanke, kao i 19 restorana i 20 barova. Nosi i naziv Seminole - jedinih Indijanaca na tlu SAD koji nikada u istoriji službeno nisu kapitulirali, a američka vlada im je priznala suverenitet nad plemenskom teritorijom.

izvor: ekapija.com

-