InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
21.10.2019.

HRVATSKA

MK Group ulaže pet miliona evra u Istri

Ovogodišnjim investicijama većim od tri miliona evra u Kempinski Hotel Adriatic u Hrvatskoj, i najavljenim novim ulaganjima od dva miliona evra tokom naredne godine, kompanija MK Group potvrđuje jasnu nameru da razvije turističke destinacije u kojima posluje i učini ih omiljenim među regionalnim i evropskim turistima.

Kompanija MK Group je, od 2017. godine, vlasnik Skipper Resort-a u Savudriji u Istri, koji se prostire na više od 200.000 m2. Ovaj kompleks obuhvata Kempinski Hotel Adriatic, 21 luksuznu vilu, golf teren i apartmane ukupne površine veće od 15.000 kvadrata.

Nije tajna da Istra pruža velike potencijale za razvoj turizma. MK Group u ovom delu regiona želi da bude aktivan partner razvoju, ne samo hotelskih ponuda, već čitavih destinacija i učini ih novim omiljenim mestima među turistima. Upravo zato smo pokrenuli ovaj novi investicioni ciklus, izjavio je Kai Behrens, generalni direktor Kempinski Hotela Adriatik u Savudriji.

Behrens je, takođe, istakao je da je samo u protekloj godini više od tri miliona evra uloženo u renoviranje ovog hotela, kao i da su najveći radovi bili renoviranje plaže hotela, rezidencije Skipper, vip plaže kao i restoranskog dela.

U narednom periodu očekuju nas dodatne investicije od dva miliona evra u vile Skipper Resort-a, kao i opremanje i preuređenje određenih apartmana. Idemo u susret trendovima i zahtevima savremenog turizma i želimo da ovaj deo Jadrana učinimo prvim izborom, ne samo za goste iz regiona, već i iz drugih evropskih i svetskih zemalja, dodao je Behrens.

Podsećamo da kompanija MK Group, na čijem je čelu Miodrag Kostić, u većinskom i manjinskom vlasništvu poseduje 14 hotela u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, aerodrom Portorož i golf teren u Savudriji. Poseban značaj za diviziju turizma u okviru MK Group ima saradnja sa renomiranim svetskim brendovima kao što su Kempinski i Sheraton.