InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
20.03.2020.

DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Miodrag Kostić ustupa hotel državi na korišćenje u borbi protiv korona virusa

Predsednik kompanije MK Group, Miodrag Kostić priključio se borbi protiv virusa Covid-19 ustupanjem smeštajnih kapaciteta hotela u Novom Sadu na korišćenje Institutu za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”.

Kostić i njegova kompanija pokriće sve troškove koji budu nastali u vezi sa boravkom u ovom hotelu, saopšteno je iz te kompanije.

Prema najavama nadležnih, u Srbiji se uskoro očekuje najveći talas broja obolelih od korona virusa, pa je predsednik kompanije MK Group među prvim preduzetnicima pokazao humanost u ključnom trenutku. Tako je jedan od najuspešnijih biznismena u regionu krenuo stopama vlasnika Čelsija Romana Abramoviča koji je ustupio svoj hotel u Londonu Nacionalnoj zdravstvenoj službi.

Osim toga, MK Group je donirao skoro 6 miliona dinara Institutu za virusologiju, vakcine i serume “Torlak”, kako bi se u najranjivijem periodu pomoglo u nabavci neophodnih sredstava za dijagnostiku Covid-19. Ovom donacijom, MK Group je prva kompanija koja je uputila novčanu pomoć nadležnim institucijama u nameri da pruži značajnu podršku zdravstvenom sistemu naše zemlje. Takođe, kompanije članice MK Group su u toku ove nedelje uputile donaciju prehrambenih proizvoda u vrednosti od 4 miliona dinara za penzionere Beograda.

Zajedno sa svojom kompanijom MK Group, Miodrag Kostić je u poslednjih pet godina realizovao više od 500 društveno odgovornih akcija u koje je uložio više od pet miliona evra.

-