InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
04.03.2020.

AKTUELNO

Manje gostiju u Srbiji i regionu zbog korona virusa

Hoteli u Srbiji i zemljama u okruženju beleže pad prometa i suočavaju se sa manjim brojem gostiju zbog korona virusa, rečeno je juče na panelu o razvoju hotelske industrije na Balkanu, koji je održan u okviru Kopaonik biznis foruma.

Prema rečima generalne direktorke hotela Holidej In u Beogradu Slavice Bogosavljević, u srpskoj prestonici trenutno svaki hotel doživljava pad prometa zbog korona virusa.

To je ozbiljna situacija. Većina nas nije ni pomislila da će biti tako loše. Januar i februar su vansezonski deo godine za Beograd, ali onog dana kada je stigla vest o širenju infekcije u Italiji, tada je sve krenulo dodatno nizbrdo, rekla je Bogosavljević i dodala da im je puno gostiju otkazalo rezervacije.

Navela je da preduzimaju preventivne mere kako bi kompenzovali manjak gostiju, te da organizuju konferencije, događaje, radionice.

Imamo razne procene kako će se situacija odvijati. Neće nam biti lako, razgovarali smo sa ljudima u Turističkoj organizaciji Beograda, kao i sa onima koji prodaju aranžmane i niko nam ništa ne može reći zasigurno. Vlada neizvesnost zbog koronavirusa, ali se nadamo se da će se stvari poboljšati, zaključila je Bogosavljević, prenosi Tanjug.

Generalni direktor hotela Interkontinental u Ljubljani Miloš Cerović kaže da se taj hotel zbog korona virusa suočava sa padom u broju gostiju, ali i ističe da je, kao u svakoj kriznoj situaciji, najvažnije ne paničiti.

Preduzimamo mere bezbednosti koje podrazumevaju dezinfekciju i održavanje higijene na visokom nivou kako bi se turisti osećali udobno, a ujedno i sprečila zaraza među zaposlenima i gostima, rekao je Cerović.

Na panelu je govorio i generalni direktor hotela Interkontinental u Sofiji Anđelo Zukala koji je rekao da su u februaru veoma dobro poslovali i da su imali i mnogo turista iz Italije, ali da se od tog meseca odjednom sve promenilo.

Izvor: Tanjug

Foto: Pixabay

-