InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
16.07.2019.

PREDSTVLJAMO: HOTELSKI LANAC ROOM MATE HOTELS

Luksuz uz prijateljski pristup

Kompanija Room Mate Hotels je više od internacionalnog lanca hotela, to je filozofija ukorenjena u ideji da je najbolji način putovanja poseta prijateljima, i to pravim prijateljima koji dele vaš pogled na život i koji će ići i neki kilometar dalje kako bi vam priuštili dobar obilazak grada u kom ste odseli. Zato su, kako kažu, svi njihovi hoteli toliko različiti - svaki od njih nosi svoje ime i identitet, koji se ogledaju u njihovom jedinstvenom dizajnu i iskustvima koja nude.

Bliže sa njihovim idejama i poslovanjema imali smo priliku da se upoznamo na ovogodišnjem, u martu održanom IHIF Berlin, koji smo posetili, a na kom su kreatori ovog koncepta bili ušesnici panela.

Kako su nam objasnili, kroz Room Mate hotele razvili su pristupačan luksuzni koncept, jer veruju da uživanje u inovacijama, vrhunskom dizajnu i personalizovanom pristupu na jedinstvenim lokacijama treba da bude opcija dostupna svim budžetima.

Mi smo napredni i stalno preispitujemo sebe, zbog čega smo odlučili da počnemo da poslužujemo doručak do podneva. Zato smo i prvi napravili WiMate - besplatnu Wi-Fi uslugu u celom gradu. Ovo je savršen primer o tome ko smo mi u Room Mate hotelima. Svaki dan se pitamo, kao što obično prijatelji rade, šta to možemo da učinimo da ljudi budu srećniji, jer ako su oni srećni, onda smo i mi, kaže nam Laura Aguado, specijalista za komunikacije ove kompanije.

Na pitanje kako je sve počelo, ona dodaje da je počelo da se kuva u glavi Kike Sarasole, predsednika Room Mate grupe, pre više od 10 godina kada je otputovao u Njujork i shvatio da je platio preterano skup račun da bi pokrio boravak u luksuznom hotelu u kojem jedva da je iskoristio usluge. Nije bilo hotela poput onih, koji će, brzo nakon toga postati jedna od Kikeovih najpoznatijih formula - 3B's (bed, bathroom, breakfast) - krevet, kupatilo, doručak. Ideja o pristupačnom, a luksuznom izboru smeštaja u centru grada postala je formula za uspeh za koncept Room Mate Hotels grupe, sada prisutne u Evropi i Americi.

Trenutno imaju 25 hotela širom sveta: Madrid, Barselona, Malaga, Granada, San Sebastijan, Istanbul, Firenca, Milano, Rim, Amsterdam, Roterdam, Njujork, Majami, Pariz, Meksiko Siti. U narednih 18 meseci najavljuju da će udvostručiti veličinu svog lanca. Tada će imati 37 hotela, a umesto postojećih 1.808 soba – 3.600. Novi već potpisani projekti nalaze se u Rimu, Madridu, na Siciliji, u Parizu, Milanu, Napulju, Malagi i Gran Kanariji.

POSEBNOSTI KONCEPTA:
• Lokacija - centar grada.
• Dizajn – sarađuju sa najboljim dizajnerima u svetu (npr.: Room Mate Giulia u Milanu dizajnirala je Patricia Urkuiola, Room Mate Bruno u Roterdamu Teresa Sapey).
• Najbolje i najinovativnije usluge: WifiMate, doručak do podneva, kasna odjava.
• Prijateljska usluga.
GOSTI ROOM MATE HOTELA:
• 50% njih su 40+.
• Uživaju i cene dizajn i tehnologiju.
• Vole da iskuse lokalne price.
• 14,82% su Amerikanci, 12,49% Španci, 8,84% su iz Velike Britanije, a 6,74% iz Nemačke.
-