InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
09.07.2019.

PREDSTAVLJAMO: KOMPANIJA KERTEN HOSPITALITY

Koncept koji olakšava život

Na ovogodišnjem Međunarodnom hotelskom investicionom forumu (IHIF) u Berlinu početkom marta, kom smo i mi prisustvovali, imali smo priliku da čujemo pregršt priča o trendovima koji nam pristižu, kao i da upoznamo neke od glavnih donosioca upravo tih novosti na naše ili tržišta u okruženju.

Između ostalog, tom prilikom u ekskluzivnom intervjuu za naš magazin, Marloes Knippenberg, izvršna direktorka kompanije Kerten Hospitality, koja se bavi razvojem koncepta zgrada koje su mešovite namene – za život, posao i turizam, opisuje upravo to kako njena kompanija donosi nešto novo i menja postojeću industriju u okruženju butik hotela i prostora za co-working, na svim geografskim meridijanima, na različitim tržištima i među ljudima sa drugačijim životnim navikama.

Marloes Knippenberg, CEO, Kerten Hospitality

Kerten Hospitality je divizija kompanije Kerten locirane u Irskoj, vodeće investicione kompanije. Trenutno imaju investicije u 20 različitih poslovnih sektora u 17 različitih zemalja. Kerten Hospitality se fokusira na rad na projektima mešovite namene: brendirane rezidencije, uslužni apartmani, luksuzni hoteli, uslužne kancelarije i poslovni centri, razni food&beverage koncepti. Kako Marloes kaže, njihov tim čine inovatori, koji žele da promene postojeće stanje, na neki način pobunjenici među hotelijerima i zaljubljenici u hranu sa dobrim hospitality pedigreom za poznate brendove u zemljama arapskog sveta i Evropi. Njihovi brendovi su: The House Hotel, The House Residence, Cloud7 Hotel & Residence, Ouspace, koncept uslužnih kancelarija i poslovnog prostora koji podstiče solo rad i saradnju i burger koncept, Frikadell. Osim širenja samog portfolija, nastoje da se konstantno šire i u zemlje Bliskog istoka i severne Afrike, kao i u Evropi.

Prema rečima naše sagovornice, vide veliki potencijal i mogućnosti za rast na tržištu Srbije i celog regiona istočne Evrope, jer je strateški locirano na raskršću između istoka i zapada. Naš globalni uticaj, ali i lokalni i personalizovani pristup idealno se uklapaju sa zahtevima lokalnog tržišta koje je u potrazi za prostorima za rad i trendi razvojnim projektima. Kombinacija našeg mešovitog znanja i inovacija u pokretu omogućava nam da kreiramo krajnja rešenja koja privlače investitore, dok naša bliska saradnja sa vlasnicima služi kao poslovni akcelerator i popunjava tržišni jaz za srednji nivo projekata, konstantno uključujući životne stilove sa jedinstvenom demografijom. Što je još važnije, neiskorišćena niša u Srbiji za ponudu „srednjoj klasi“ otvara nove mogućnosti za predstavljanje svih naših brendova na ovom terenu. Stambena izgradnja se smatra jednom od najuspešnijih industrija (prema Istočnoj evropskoj asocijaciji za predviđanje gradnje), što ukazuje na veliko poverenje investitora u ovu oblast. Mi smo spremni i željni da doprinesemo toj budućnosti, kaže nam Marloes.

Kako još dodaje, njihovi projekti mešovite namene namenjeni su preduzetnicima koji su tehnološki orijentisani, stvaraju održivi životni stil i popunjavaju tržišni jaz za manje i pristupačnije, nove niše srednje klase tržišnih jedinica: Ovaj koncept je izabrala mlada grupa generacije Z, koji će pre odabrati najam nego vlasništvo. Nas biraju oni koji traže jednostavan pristup, udobnost i dobru vrednost za novac - kako u stambenim jedinicama tako i u hotelskim prostorima. Pokazalo se da naši prostori sa mešovitom namenom osnažuju pojedince i kompanije i stvaraju poslovna čvorišta u lokalnim zajednicama, tako što ispunjavaju očekivanja njihovih stanovnika. Blizina stambene jedinice i co-working prostora koji pripadnik generacije Z odabere za iznajmljivanje mu štedi vreme i pruža mogućnosti za offline umrežavanje u kulturnom i umetničkom okruženju.

The House Hotel Karakoy terasa

Marloes nam kaže da im je napredak tehnologije i njeno korišćenje u svim sferama života omogućilo da stvore ona holistička mesta koja su izrađena kako bi obogatila komšiluk, koja omogućavaju investitorima da efikasnije koriste zemljište i uvode zajednice u kojima se radni sto pojedinca nalazi u neposrednoj blizini omiljenog restorana, prodavnice ili čak mesta stanovanja: Imajući ovo na umu, naši koncepti su napravljeni da olakšaju „život“ investitorima, stanovnicima i zaposlenima i obezbede im udoban život, lakoću obavljanja poslova, efikasnost i sve što se postiže kroz njihov zajednički rad. Naše vrednosti proističu iz te sinergije lokalnih dobavljača i zajednice, kao i uklapanja lokalne baštine sa novom generacijom putnika.

The House Hotel Jeddah

Industrija kojom se Kerten bavi je među najvećima na svetu i čini gotovo 15% svetskog BDP-a, povezujući ljude na globalnom nivou i kreirajući jedinstvena iskustva. Tehnologija je nesumnjivo jedan od stubova njihovog poslovanja i koriste njene benefite na svim lokacijama na kojima rade, jer im omogućava brzo prijavljivanje, mobilna plaćanja, multimedijalnu zabavu na TV ekranima, pristup sobama bez ključa, upravljanje rasvetom putem mobilnih uređaja…

Takođe, tehnologija nam daje mogućnost da znamo želje gostiju, koje ispunjavamo i pre nego što oni shvate da to žele. Poznavanje gosta, predviđanje njegovih potreba i kreiranje okruženja prema njima je budućnost naše industrije. Mi smo ovo prepoznali i prihvatili, zaključuje Marloes.

Primer sobe u hotelu Cloud7 / Unutrašnjost kancelarije Ouspace

Na pitanje koji se to globalni hospitality trendovi ističu kao najvažniji, kaže da su tehnologija i inovacije neophodni za stvaranje boljih iskustava, jer je to nešto što nove generacije putnika očekuju. Ono što se postavlja kao pitanje je način monetizacije tih inovacija, kao i brzina prihvatanje i implementacije tih promena. Takođe, diversifikacija proizvoda, okupljanje velikih lanaca u konzorcijume, kao i još veći uticaj ekonomije deljenja biće u fokusu i ove godine. Oni igrači koji ne prihvate „smart hospitality“ koncept i koji budu kasnili u digitalizaciji, prestaće da budu konkurentni i u jednom trenutku će morati da preispitaju svoju budućnost u ovoj industriji, njena je poruka za kraj razgovora.

Zašto generacija Z bira Cloud 7 Hotels & Residence
Generacija Z je glavni pokretač industrije. U Cloud 7 mi pozivamo naše goste da se upoznaju sa drugim gostima i lokalnim stanovništvom, istražuju lokalnu kulturu i dobiju najbolju uslugu za svoj novac. Kod nas ne postoji hotelski lobi već kafeterija. Sve ovo se odnosi na promenu stila života putnika i njihovom željom za nečim jedinstvenim, za direktnu interakciju sa „lokalcima“ i njihovim okruženjem. Dok se hoteli nadmeću da putnicima kreiraju jedinstveno iskustvo, mi idemo izvan Big Data koncepta, fleksibilnosti bukiranja i ekonomije deljenja, poručuje naša sagovornica.
-