InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
06.03.2020.

TREND

Ko su “bleisure” gosti i šta žele

Da li putujete zbog posla ili zadovoljstva, rečenica je koja bi uskoro mogla otići u istoriju. Jer, sve je više “bleisure” putovanja (kovanica nastala od dve reči business i leisure).

Reč je o poslovnim putovanjima koja ostavljaju vremena i za slobodne aktivnosti.

Kako piše sajt Ehotelier, ovom putovanju su naročito skloni nosioci menadžerskih i izvršnih funkcija u korporativnom sektoru u multinacionalnim kompanijama, ali i u malim i srednjim preduzećima. Ipak, povećanjem broja freeelance poslova i digitalnih nomada, “bleisure” se širi i na ovaj deo putnika.

Ovi gosti uglavnom mnogo zarađuju i troše, pa sajt Ehotelier savetuje kako da ih privučete da odsednu baš u vašem hotelu.

Specijalni paketi

Istraživanje Expedie pokazuje da 50 odsto poslovnih putovanja koja traju dve do tri noći imaju tendenciju da se produže. Zato su idealni specijalni kratki “bleisure” paketi ili dodatni popusti. Popust od 10 odsto na jednu dodatnu noć ili 20 odsto na dve dodatne noći mogu da privuku ove posetioce.

Dodatne usluge

Ovim gostima su zbog posla važni brzi internet, blizina poslovnog centra, sala za sastanke, jednostavno prijavljivanje i odjavljivanje iz soba. Hotelijerima se savetuje da im ponude i dodatne usluge, posebno one čija je namena opuštanje. Paket bi mogao da uključi celodnevni pristup spa centru, profesionalne masaže, akupunkturu, časove joge i pilatesa, koktele posle posla, večere sa živom muzikom i bioskopske projekcije. Moguće je uspostaviti saradnju sa lokalnim turističkim sektorom kako bi se obezbedile pešačke ture sa vodičem, planinarenje, ronjenje.

Personalizacija iskustva

Prema istraživanju Bookinga, personalizacija iskustva važna je za 86 odsto gostiju. To se posebno može primeniti na ovaj tip hotelskih mušterija. Korišćenjem tehnologije, lako se uviđa šta pojedinačni gost želi. Preporučuje se i uvođenje loyalty programa koji može da uključi nagrade za buduće dolaske i popuste za kolege.

Foto: Pexels

-