InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
18.10.2019.

SVET

Karisma Hotels & Resorts do 2021. godine eliminisaće jednokratnu plastiku iz svojih hotela

Hotelska grupacija Karisma Hotels & Resorts svojim programom Passion for sustaninability na svim destinacijama na kojima posluje, svoje poslovne strategije ubuduće će uskladiti sa ciljevima održivog razvoja (SDGs).

U skladu sa ovim pristupom, razvijen je Plan uklanjanja plastike za jednokratnu upotrebu, koji ima za cilj da do 2021. godine u potpunosti eliminiše plastiku iz svih Karisminih hotela. Prvi korak bio je zamena plastičnih slamki za piće sa biorazgradivim slamkama u 2018. godini.

Na Dan nezavisnosti Meksika, svi Karismini hoteli u Meksiku zamenili su plastične ambalaže vode sa staklenim povratnim ambalažama, što će u budućnosti sprečiti da se proizvede više od 40 tona plastičnog otpada; biće ušteđeno više od 1,5 miliona litara vode i sprečiće se godišnje ispuštanje više od 100 tona ugljen dioksida u atmosferu.

Ova akcija ima za cilj stvaranje pozitivnog uticaja na okolinu, smanjenje otpada, promovisanje više etičnog načina života, kako među zaposlenima, tako i među gostima, te odgovorno korišćenje resursa.

Karismini hoteli u Crnoj Gori, The Long Beach Hotel Montenegoro i Holiday Village Montenegro počeće sa elimisanjem plastike od naredne sezone. Verujemo da ćemo zajedničkim snagama dati doprinos ovoj važnoj akciji i primer drugima, navode iz kompanije.

-