InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
04.10.2019.

SVET

Jedan od najpoznatijih hotela na svetu otvara se 2020.

Atlantis 2 bi trebalo da bude završen do kraja 2020. godine, a ovaj megaprojekt je vredan 1,4 milijarde dolara. Investitor je grupacija Kerzner, koja je napravila prvi Atlantis, a inače je specijalizovana za gradnju luksuznih rizorta po celom svetu.

Hotel Atlantis, smešten na veštačkom ostrvu Palm Jumeirah u Dubaiju je od svog otvaranja 2008. godine bio sinonim za bogatstvo, ali predviđa se da će novi projekat Atlantis 2 nadmašiti prethodni hotel.

Atlantis 2 biće smešten tik do mora na Palm Jumeirahu i prostiraće se na 63 hektara. Dominira "spa-most" koji spaja dva tornja, a gostima će na raspolaganju biti privatni infinity bazeni. Za goste će kuvati slavni kuvari kao što su Heston Blumenthal i Jose Andres, a u Dubaiju ovu investiciju najavljaju kao novu generaciju superluksuza.

Gradnja kompleksa je počela 2014. godine, a dva tornja koja odlikuju budući hotel imaju različitu namenu. Jedan je rizort, a u drugom će se nalaziti rezidencije namenjene za prodaju. Spa-most kojim su spojena dva tornja, pun je bazena, loungea, oaza za vežbanje i opuštanje.

Toranj koji se odnosi na rizort imaće 795 soba i apartmana na 43 sprata, kao i privatne klubove, restorane i barove. U rezidencijalnom delu biće 231 apartman koji će imati od dve do pet soba, a najmanje početna cena je dva miliona dolara.

izvor: ekapija.com

foto: google.com

-