InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
12.08.2019.

SVET

Hoteli bez recenzija - slabije posećeni

Hoteli koji nemaju ocene na internet pretraživačima imaju manje gostiju, pokazalo je najnovije istraživanje. Čak četiri petine putnika obavezno čita ocene i komentare o hotelima pre nego što urade rezervacije.

Globalno istraživanje je uradio Trip Advisor u saradnji sa Ipsos-om na više od 23.000 korisnika sajta. Prema tom istraživanju osam od 10 putnika će radije izabrati hotel sa boljim komentarima, a više od polovine (52%) je izjavilo da nikada ne bi rezervisali hotel koji nema nijednu ocenu ili komentar putnika, prenosi Travelmagazine.rs.

Veliki broj ispitanika (85%) je potvrdilo da su njihova iskustva bila u skladu sa prethodno pročitanim komentarima, a za procenat više je bilo onih koji su smatrali da su se zahvaljujući ocenama i komentarima osećali sigurnije prilikom odabira hotela.

Četvoro od 10 ispitanika je reklo da ignoriše ekstremne komentare, bilo da se radi o veoma pozitivnim ili veoma negativnim, a više od polovine proverava ocene i komentare na više mesta, sa raznih izvora i na taj način formiraju svoje mišljenje.

Zanimljivo je i da svako u proseku pročita devet ocena i komentara pre nego što donese odluku.

Izvor: eKapija
Foto: skift.com

-