InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
25.03.2020.

SRBIJA

Hotel “Nais” ipak ne otpušta radnike

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je javnost putem Instagrama da je vlasnik hotela “Nais” Ivica Tončev otpustio 60 odsto radnika i da neće dobiti državnu pomoć.

Nakon objave, iz hotela su uputili izvinjenje predsedniku i radnicima i rekli da otpuštanja neće biti.

Iz hotela "Nais" za Južne vesti kažu da se pre svega izvinjavaju Vučiću i radnicima “koji su se uznemirili zbog mogućnosti da izgube svoja radna mesta, kao i svima koji svakodnevno ulažu ogromne napore u borbi protiv korona virusa”.

Nakon reakcije predsednika Vućića, a svesni ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi Srbija, odlučili smo da uprkos ekonomskim gubicima koji nam predstoje, ipak sve radnike ostavimo na platnom spisku hotela, nezavisno od radnog statusa, do kraja vanrednog stanja. Odlučili smo da sačuvamo sve svoje radnike i njihove porodice da bismo uživali u vremenu koje dolazi nakon pobede nad korona virusom, poručuju iz hotela.

Dodaju i da teško vreme zahteva solidarnost svih i da oni žele da pokažu da će uvek biti uz Srbiju.

Inače, Vučić je najavio ekonomske mere za privrednike i preduzetnike, pre svega za sektore turizma, ugostiteljstva i hotelijerstva koji zbog virusa i vanrednog stanja najviše gube. Zamolio je sve da ne otpuštaju radnike, jer kako je rekao, oni koji otpuštaju, neće moći da računaju na pomoć države.

Izvor: juznevesti.com

Foto: Pixabay

-