InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
25.12.2019.

SVET

Hilton otvara 700 poslova za rad od kuće

Hotelska kompanija Hilton najavila je nedavno otvaranje čak 700 novih radnih mesta s punim radnim vremenom od kuće, čime značajno proširuju svoj program karijere na daljinu i fleksibilne mogućnosti rada širom Sjedinjenih Američkih Država.

Nova radna mesta od kuće otvaraju se u sklopu tima Hilton Rezervacije i brige o kupcima (HRCC), a radnici od kuće imaju jednaka prava kao ostali zaposleni, uključujući mogućnosti za rast i napredovanje u karijeri.

Ova radna mesta u SAD-u, sa današnjim tehnologijama i mogućnostima koje nude, mogla bi da se realizuju bilo gde u svijetu, piše Poslovni dnevnik.

Pojedine evropske zemlje poznaju i druge oblike fleksibilnosti kao što su radno vreme koje uzima u obzir boravak dece u školi, vrtiću, rad u vreme kada nijesu školski praznici itd.

Ujedno, plata radnika koji radi na izdvojenom mestu rada ne sme da bude u manjem iznosu od plate radnika koji u prostorijama toga poslodavca radi na istim ili sličnim poslovima.

Poslodavac je takođe dužan da osigura radniku sigurne uslove rada, a radnik je dužan da se pridržava svih sigurnosnih i zdravstvenih mera u skladu s posebnim zakonima i drugim propisima.

izvor: investitor.me