InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
05.09.2019.

SRBIJA

Gradi se hotel Vrnjačke terme

Vrnjačka Banja do kraja avgusta 2021. godine biće bogatija za novi hotel Vrnjačke terme u čiju je gradnju uloženo 7.347.000 evra, kažu za eKapiju iz kompanije Gile Gas, koja je investitor ovog projekta.

Vrnjačka Banja sve je privlačnija turistima, ali i investitorima, a u posebnoj vesti možete pročitati o aktuelnim i planiranim građevinskim projektima.

Gradnja Vrnjačkih termi, površine 16.261 kvadrata počela je krajem oktobra 2018. godine, a predviđeno je da hotel sadrži 65 soba, 15 apartmana i jedan rezidencijalnii apartman, odnosno ukupno 160 ležaja.

Od dodatnog sadržaja planira se pet zatvorenih i tri otvorena bazena sa mineralnom vodom, wellness i spa centar, mala i velika kongresna sala za 110 i 30 mesta, nekoliko restorana i lobi bar, teretana, bioskop, koncertni amfiteatar, dečja igraonica, bilijar, mini golf na otvorenom, 12 garažnih mesta, veliki hotelski park, kažu iz kompanije.

Arhitektosnko rešenje izradio je Projektni biro TS Arhitektura, a građevinske radove izvodi firma Nikolić iz Vrnjačke Banje.

VS Energy iz Vrnjačke Banje radi betonažu, Lijena kom obavlja nadzor radova vezanih za vodovod. Tehnograd inženjering iz Kraljeva nam je dobavljač za gvožđe, a Termovent Kraljevo zadužen je za grejanje, dok firma Katić izvodi električarske radove, kažu iz kompanije Gile Gas. Oprema je, kako navode iz uvoza, firmi Polgun i Nozbart iz Turske.

Vrnjačke terme će po otvaranju zaposliti 70 radnika.

Kompanija Gile Gas vlasnik je i RUC Ždrela - Mlavske terme, jedinstvenog wellness centra u Srbiji koji radi preko cele godine. Sastoji se od akva parka sa dnevnim i noćnim kupanjem u toplim i termalnim vodama temperature od 30 do 40 stepeni hotela sa više od 50 soba. Akva park raspolaže sa dva zatvorena i četiri otvorena bazena.

Izvor: eKapija
Foto: eKapija/youtube

-