InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
08.02.2019.

EVROPA

Falkensteiner jača poziciju brenda

Hotelska grupacija Falkensteiner Hotels & Residences želi iznova da se pozicionira, a cilj im je da postanu vodeća hotelska grupacija u srednjoj i južnoj Evropi, zbog čega, između ostalog, od kraja januara prodaju City Hotel u bečkoj četvrti Margareten.

Prethodne godine je Falkensteiner započeo proces sveobuhvatnog, strateškog repozicioniranja brenda ne bi li nastavio da graditi svoju poziciju jedne od vodećih porodičnih grupacija hotela za odmor u srednjoj Evropi. Osnovu repozicioniranja čini u prvom redu obećanje gostima: za svaku životnu fazu nude hotel za idealne trenutke odmora, navode iz kompanije.

Ponuda hotelske grupacije Falkensteiner obuhvata ukupno 26 hotela i tri apartmanska naselja u kategoriji četiri i pet zvezdica u sedam evropskih zemalja. Pod brendom Falkensteiner Hotels & Residences nudi se 4.700 soba i više od 1,7 miliona noćenja, a grupa ostvaruje promet od 180 miliona evra.

Novi proces brendiranja omogućuje nam preraspodelu hotela prema četiri vrste motivacije za odmor – „aktivnost", „užitak", „zabava" i „opuštanje". Jasno pozicioniranje gostu olakšava potragu za prikladnim hotelom koji će odgovarati njegovim željama i očekivanjima, veruje Erich Falkensteiner, član društva i osnivač.
Navode da će da bi ispunili ovo obećanje, svoju ponudu i usluge još više prilagoditi potrebama gostiju, ali će isto tako sve buduće poslovne procese jače usredsrediti na interakciju s današnjim i budućim gostima.

Imamo jasnu viziju puta za Falkensteiner Hotels & Residences u budućnosti. Cilj nam je da postanemo vodeća hotelska grupacija u segmentu odmora u srednjoj i južnoj Evropi. Već su u pripremi novi projekti – među ostalima dva ekskluzivna hotela, u Cortini d`Ampezzo u Italiji i tik u blizini Kronplatza u Južnom Tirolu, koji će dodatno učvrstiti vodeću ulogu Falkensteinera kao hotelske grupacije u segmentu putovanja i slobodnog vremena, kaže Otmar Michaeler, generalni direktor Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG).

-