InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
31.07.2019.

BiH

Banjaluka dobila Courtyard by Marriott

U Banjaluci je 29. jula otvoren hotel Courtyard by Marriott, najveći svetski hotelski brend, sa četiri zvezdice i 118 savremeno opremljenih soba.

Hotel su svečano otvorili srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i vlasnik hotela Courtyard by Marriott Mišo Kuzmanović.

Novootvoreni hotel ima konferencijsku salu sa oko 200 mesta, restoran, velnes, fitnes salu, i druge sadržaje propisane strogim standardima ovog lanca hotela.

Najveći svetski hotelski brend Marriott International i domaća kompanija MMI Razvoj projekata, potpisali su krajem 2017. godine franšizni ugovor o otvaranju hotela u Banjaluci.

Kuzmanović je rekao da je Courtyard by Marriott prvi izgrađeni brendirani hotel u Banjaluci i Republici Srpskoj, ističući da je ovo najveća promocija grada Banjaluke i Republike Srpske.

Ovaj hotel je jedan od prvih brendiranih koji je orijentisan prema poslovnim korisnicima, posvećen je pružanju najbolje hotelske usluge, naveo je Kuzmanović.

On je rekao da je Marriott International najveći svetski hotelski lanac sa oko 7.000 hotela u 131 zemlji. Marriott je i regionalni lider u hotelijerstvu, sa hotelima otvorenim u Sarajevu (dva), Beogradu, Zagrebu i Skoplju. U toku je gradnja i hotela u Mostaru.

Izvor: Indikator/eKapija
Foto: news.marriott.com

-