InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
20.09.2018.

TRENDOVI: INOVATIVNA ECOSTRUXURE PLATFORMA ZA MAKSIMALAN KOMODITET GOSTIJU

Balans između komfora gostiju i optimizacije poslovanja

Jun,2018.

Autor: Mihailo Mrđa
direktor EcoXpert programa za jugoistočnu Evropu
Schneider Electric

U današnjem rastućem hotelskom segmentu tri stvari prave razliku između uspešnih i manje uspešnih hotelskih lanaca. Prvo i najvažnije je zadovoljstvo gosta, a to je i najbitnija stavka za svakog hotelskog operatera, kojoj sa punim pravom posvećuje najviše pažnje. Izazov sa kojim se operateri suočavaju i koji je ključan za uspešno hotelsko poslovanje sastoji se u druga dva segmenta: operativne efikasnosti i energetske efikasnosti. Naći odgovarajući balans kako bi se gostu omogućio maksimalan komfor i potpuno zadovoljstvo tokom boravka u hotelu, a istovremeno optimizovati upravljanje hotela, vođenje dnevnih poslova i postići maksimalnu efikasnost u radu svih hotelskih sistema može da bude kompleksno i zahtevno.

Kako bismo odgovorili na ovakve izazove, na temelju egzaktnih merenja i analiza u Schneider Electricu smo kreirali inovacije na svim nivoima, kao i optimalna rešenja za energetsku i operativnu efikasnost, koja krajnjim potrošačima omogućavaju da razvijaju rešenja kojima će povezati svoje operativne tehnologije sa inovativnim IT tehnologijama. Koristeći višedecenijsko iskustvo stečeno u radu sa hotelskim lancima i konstantno osluškujući želje i očekivanja gostiju, razvili smo dedukovano hotelsko rešenje bazirano na inovativnoj EcoStruxure platformi. EcoStruxure je kolaborativna IoT platforma koja nam omogućava da pružimo odgovore na izazove koji su pred nama. To je otvorena, sigurna i skalabilna platforma koja pruža jedinstveno rešenje pomoću kojeg činimo hotele produktivnijim i efikasnijim.

Jednostavnost upravljanja sistemom

Šta hotelsku sobu čini savršenom?
Za većinu gostiju to je okruženje u kome se osećaju kao kod kuće, odnosno gde postoji mogućnost da se ambijent prilagodi potrebama. Tokom mnogobrojnih putovanja boravio sam u hotelima gde su vrhunski sistemi pretvoreni u noćnu moru za goste. Višestruki pokušaji da ugasite sva svetla u sobi pred spavanje usled izuzetno komplikovanog sistema “pametne” rasvete, proučavanje mini-uputstava za podešavanje temperature…

Ključna reč je jednostavnost! Soba bez kompleksnosti, gde gost veoma lako može da podesi temperaturu koja mu odgovara, rasvetu sa kojom će se osećati prijatno. Nekada u želji da se predstave sva potencijalna najsavremenija rešenja zaboravimo na prostu činjenicu – gostu je potrebna jednostavnost. Kroz specifična rešenja za hotelske sobe koja nudimo kroz EcoStruxure platformu našli smo idealan balans: laka za upravljanje, intuitivna rešenja prilagođena potrebama gostiju, koja istovremeno zadovoljavaju sve estetske standarde i omogućavaju hotelskom menadžmentu efikasno upravljanje.

Energetska efikasnost

Omogućiti savršen boravak u sobi je samo početak. Činjenica je da gost mišljenje o hotelu gradi od trenutka kada se odlučio za posetu, odnosno od dolaska na recepciju i prvog fizičkog iskustva sa hotelom. Brz check in proces i odlazak u sobu sa već pripremljenom temperaturom je nešto što se podrazumeva, opet u nemalom broju slučajeva se dešava da je soba hladna (ili topla u zavisnosti od doba godine), da sistem rasvete u hodnicima ne radi sinhronizovano. Vraćamo se na jedan o ključnih problema pomenutih na početku teksta: energetsku efikasnost.

Uštede i prilagođavanje kapacitetima hotela omogućuju dobro poslovanje tokom cele godine.

Kroz EcoStruxure platformu pružamo sveobuhvatna rešenja koja komuniciraju sa hotelskim booking sistemom, omogućavaju brzu pripremu sobe i stvaraju prijatan ambijent za gosta od trenutka ulaska u sobu dok istovremeno garantuju znatne energetske uštede, jer sistemi grejanja, hlađenja i klimatizacije nisu non-stop aktivirani. Sistemom senzora prisustva i povezanosti sa kartičnim sistemima se omogućava održavanje optimalne temperature u sobama i kad gost boravi van sobe i na taj način se omogućavaju znatna smanjenja operativnih troškova i do 30%.

Održavanje hotelskih sistema

Za optimalan rad hotela postoji nepregledna lista zahteva koji u svakom trenutku moraju biti ispunjeni kako bi boravak gosta bio prijatan. Kroz EcoStruxure platformu možete se osigurati da će deo tih zahteva besprekorno funkcionisati. Održavanje hotelskih sistema u prošlosti je zahtevalo 24/7 aktivnu službu kako bi se suočili sa svim mogućim problemima u radu. Danas kroz EcoStruxure Building platformu u svakom trenutku možete imati informaciju o stanju svih sistema i podsistema u hotelu, od termotehničkih do elektroenergetskih instalacija. Možete pratiti potrošnju u realnom vremenu, analizirati stanje svih sistema i dobiti predloge akcija ili intervencija koje mogu unaprediti vaše poslovanje.

Nećete biti u situaciji da klimatizacija u sobi ne radi i mogućnost da rizikujete negativne komentare na Trip Advisor-u, Booking-u i ostalim popularnim platformama, jer ćete moći preventivno da delujete i sprečite kvar pre nego što do njega dođe. Osim konstantnog nadzora i upravljanja hotelskim sistemima, optimizacija rada je veoma bitna za hotele koji rade tokom cele godine jer omogućava optimalnu potrošnju u zavisnosti od posećenosti hotela. Van glavne sezone jedna od ključnih stvari je da se troškovi operativnog poslovanja prilagode broju gostiju u hotelu. Koristeći dostupne algoritme kroz EcoStruxure platformu uštede su zagarantovane.

Možemo da rezimiramo ključne izazove za svakog hotelijera i ponudimo odgovore na njih: kroz EcoStruxure platformu pružate gostu jedinstveno iskustvo tokom boravka u hotelu. Komfor na svakom koraku, uz personalizovano iskustvo u sobama. Optimalno održavanje hotelskih sistema je moguće zahvaljujući celodnevnoj dostupnosti najvažnijim informacijama potrebnim za nesmetano funkcionisanje hotela. Uštede i prilagođavanje kapacitetima hotela omogućuju dobro poslovanje tokom cele godine. Sigurni smo da je to pravi balans u kome će i gost i hotelski menadžment biti zadovoljni.

<div class="empty-line">--</div>