InHoReCa  in your country
SRBIJA
Događaji
19.11.2019.

NA LICU MESTA

Uspešno održana Best Stay konferencija

Peta po redu konferencija Best Stay uspešno je održana od 13. do 15. novembra u opatijskom hotelu Amadria Park.

Oko 200 učesnika imalo je priliku da čuje pedesetak stručnih predavača sa iskustvom i rezultatima u turizmu koji su u tri dana prošli sve ključne trendove i promene koje su u sektoru turizma neizbežne.

Uz tehnologiju je lakše približiti se očekivanjima gostiju, zaključak je panela o promenama u turizmu na kojem su učestvovali Tihana Baždar Gašljević iz Marriott Hotela, Marco Gilardi iz talijanske NH Hotel Grupe, Jean-François Fontaine-Boullé iz francuskog Cambium Networksa i Dino Kovačević iz Samsunga Hrvatska.

Turoperateri Kristian Šustar iz Unilinea, Goran Biljaković iz Katarina linea, Andrej Kačič iz slovenačkog Collegium Mondial Travela te Viljam Kvalić iz takođe slovenačkog Happy Toursa raspravljali su o tome što gosti danas zaista žele.

Dodeljene su i nagrade - Best Stay nagradu za najbolji hotel dobio je Maistrin Grand Park Hotel Rovinj, a za najboljeg dobavljača Cambium Networks.
Rasprava o konkurentnosti na drugom danu konferencije Best Stay okupila je hotelijere iz Hrvatske i regiona koji su opisali kako biti relevantan u branši koja svakodnevno upija promene iz okoline. Na navedenom panelu učestvovali su: Hiren Mazgaonkar, komercijalni direktor iz Steigenberger Hotela München, Emina Šehalić Fazlagić, glavna upraviteljica klastera Swissôtel Sarajevo i Novotel Bristol Sarajevo, Aldo Krizmanić, generalni direktor Roxanich Wine & Heritage Hotela, David Flam, direktor marketinga u Maistri i Miloš Cerović, generalni direktor InterContinentala Ljubljana.

U Hrvatskoj projekti zapnu i po deset godina jer Vlada ne zna kako da privuče potencijalne investitore i nositi se s njima - istakao je Siniša Topalović, managing partner Horwath HTL raspravljajući o investicijama u turističkom sektoru sa Zhivkom Ivanovom, direktorom imovine i turizma u bugarskoj Galaxy Investment Grupi i Ivanom Nešković, starijom menadžerkom u britanskoj agenciji STR.

Na konferenciji su najavljene i dve veoma zanimljive novosti. Leonardo Buzov Vulas, direktor prodaje i marketinga u luksuznom resortu Teslino gnijezdo (T-nest) Gorana Štroka najavio je kako će se njihov resort otvoriti u kasno proljeće iduće godine. Druga jeste kako se gosti u hotelima mogu nadati Netflix sadržajima jer su Samsung i Netflix udružili snage i rade na tome, podelio je sa zainteresovanim učesnicima konferencije Dino Kovačević, šef IT prodaje u Samsungu Hrvatska.

Trodnevni program konferencije Best Stay 2019. završen je predavanjem o novoj eri održivog razvoja i projektu Adriatik na kome su učestvovali Chiara Fumagalli, stručnjakinja za morsku biologiju i suosnivačica brenda održive odeće Salt Clothinga i Lovorka Struna, direktorica grupe hotela Lone i Monte Mulini.

Konferenciju Best Stay 2019. organizovali su Proper i Lider media. Održava se od 2015. godine s ciljem okupljanja i povezivanja vodećih hotelijera u regionu. Tokom godina razvila se u međunarodnu konferenciju sa učesnicima iz Velike Britanije, Belgije, SAD-a, Turske, Crne Gore, Nemačke, Danske, Hrvatske, Srbije, Austrije, Italije, Slovenije i drugih zemalja.

-