InHoReCa  in your country
SRBIJA
Događaji
11.05.2020.

Salon vina u Kragujevcu biće održan 20. juna

Šesti Salon vina Kragujevac, koji je trebalo da bude održan 11. aprila u Hotelu Kragujevac, dobio je novi termin - 20. jun, od 12h do 20h.

Na velikom šumadijskom vinskom susretu oko 90 vinarija predstaviće više od 500 etiketa.

- Biće, kao i svake godine, slaganja vina i hrane, za šta će se postarati, kako je najavljeno, vrhunski proizvođači sireva, suhomesnatih i pekarskih proizvoda - najavili su organizatori.

U pratećem programu Salona biće održani predavanja i radionice iz različitih oblasti savremenog vinarstva, a događaj će poslužiti i kao velika platforma za razmenu informacija i sklapanje novih vinskih veza između proizvođača, ugostitelja i svih onih kojima je vino blisko srcu.

Na prošlogodišnjem Salonu, održanom 6. aprila, predstavljeno je 76 vinarija iz Srbije i regiona uz 18 izlagača hrane, vode i opreme, a događaj je otvorio poznati književnik Vidosav Stevanović.

- Najava ovog događaja jedan je od znakova da se vinska industrija u Srbiji polako oporavlja od posledica epidemije zbog koje su otkazani svi vinski događaji tokom kraja zime i celog proleća, i da dolazi vreme za nove vinske susrete i dešavanja koji će svima nama pomoći da prebrodimo ovaj težak period - saopštili su organizatori.

Izvor: eKapija/ Vino&Fino
Foto: Pixabay

-