InHoReCa  in your country
SRBIJA
Događaji
15.05.2019.

NAJAVA

Prvi regionalni Barcaffé Barista Cup

Kafa u kojoj gosti lokala uživaju svaki dan prešla je dug put kako bi stigla do šoljice, kao što je i svaki barista prešao dug put do vrhunskog poznavaoca kafe i veštog latte artista.

Na kvalifikacionom takmičenju 17. maja za regionalni Barcaffé Barista Cup, svoje tajne za pripremu i ukrašavanje omiljenog napitka mnogih, otkriće upravo 10 najboljih barista Srbije, prema prethodnom odabiru stručnog Barcaffé žirija.

O izboru pobednika odlučivaće stručni žiri sačinjen od Barcaffé barista. Oni će ocenjivati ukus kafe, veštinu iscrtavanja na peni, način posluživanja, kreativnost, kao i brzinu pripreme.

Kako smo ranije pisali, Barcaffé Barista Cup je prvo regionalno takmičenje barista, koje se sastoji iz dve faze. U prvoj fazi biće organizovana kvalifikaciona takmičenja u Beogradu, Zagrebu i Ljubljani, gde će biti odabrana po tri najbolja učesnika. Zatim, troje prvoplasiranih barista u sve tri zemlje će se u septembru u drugoj fazi nadmetati na finalnom susretu u Ljubljani, za prestižnu edukaciju udruženja Specialty Coffee Association u zemlji espreso kafe – Italiji.

-