InHoReCa  in your country
SRBIJA
Događaji
16.10.2019.

HRVATSKA

Prvi Nacionalni kongres ugostitelja u Hrvatskoj

Grad Čakovec ugostiće više od 300 ugostitelja iz cele Hrvatske na prvom Nacionalnom kongresu ugostitelja koji će se održati u Centru za kulturu.

Reč je o događaju koje će okupiti sve važne sudeonike u gastronomskom i turističkom sektoru, s ciljem vođenja konstruktivne rasprave o aktuelnoj problematici i osmišljavanju rešenja i vizije napredovanja ovog sektora u budućnosti.

Program prvog Nacionalnog kongresa ugostitelja obuhvatiće tri panel rasprave. Izuzev panel rasprava, posetitelji će moći da odaberu između četiri zanimljive radionice.

Prvi Nacionalni kongres ugostitelja zamišljen je kao ključno događanje koje će se održavati svake godine, a na kojem će se raspravljati o svim ključnim pitanjima u vezi sa sektorom ugostiteljstva. Pred nama je turbulentan period – priprema se smanjenje stope PDV-a za pripremu i usluživanje jela u ugostiteljskim objektima na 13%, a trenutno nije posve jasno u kojem obliku i koje će sve objekte predložene mere obuhvatiti. Takođe, pripremamo se na novu turističku sezonu i po svaku cenu želimo da izbegnemo situaciju u junu mesecu, kada smo kroz vatrogasnu mjru povećanja kvota za strance sprečili ozbiljan udarac za sve ugostiteljske objekte, ali i turizam u celosti. Ovo je jedinstvena prilika za okupljanje svih sudeonika u ugostiteljstvu, a koji će izneti svoja iskustva i mišljenje o tome kako bi trebalo da se razvija sektor turizma i ugostiteljstva, poručio je Marin Medak, predstavnik Koordinacije ugostitelja.

Između ostalog, svoje lokalne proizvode ovom prilikom prezentovaće međimurska i riječka porodična poljoprivredna gazdinstva, kao i međimurski vinari. Prvi Nacionalni kongres ugostitelja tako će na najreprezentativniji način pokazati kako su domaći proizvodi i znanje najbolji recept za uspjeh turizma i ugostiteljstva u Hrvatskoj, poručuju organizatori.

foto: thefcg.co.uk

-