InHoReCa  in your country
SRBIJA
Događaji
20.02.2020.

AKTUELNO

Počeo 42. Međunarodni sajam turizma u Beogradu

Na Beogradskom sajmu danas je otvoren 42. Međunarodni sajam turizma, koji će trajati od 20. do 23. februara

Pored Sajma turizma otvoreni su Međunarodni sajam vina BeoWine, Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo Horeca - oprema i Sajam suvenira "Vidi Srbiju".

Zemlja-partner ovogodišnjeg sajma, čiji je slogan "Put pod noge", je Egipat. Predstavnici Egipta su izjavili kako očekuju da Sajam turizma bude osnova za jačanje partnerstava sa Srbijom.

Prvi put na Sajmu turizma svoju ponudu predstaviće Šri Lanka, Slovačka i Kenija.

Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija je otvarajući Sajam turizma rekao da će 2020. biti godina reformi i novih investicija u turizam Srbije. On je naveo da svake godine u turistički putuje 1,3 miliona građana Srbije te da su novim propisima dodatno zaštićeni putnici i sprečene zloupotrebe i prevare, odnosno uveden red u rad turističkih agencija.

Od aprila će biti u funkciji eTurist, centralni informacioni sistem, koji će olakšati prijavu gostiju i kategorizaciju turističkih objekata. Plan je da ove godine Srbiju poseti četiri miliona turista, podjednak broj domaćih i stranih, da ostvarimo 10,6 miliona noćenja i devizni priliv od 1,5 milijardi evra, rekao je Ljajić.

Sajam će ove godine biti otvoren za posetioce radnim danima radnim danima i u subotu od 10 do 19 sati, a u nedelju od 10 do 18 sati.

-