InHoReCa  in your country
SRBIJA
Događaji
04.11.2019.

AKTUELNO

Održan prvi Super Can Fest

Najnoviji ukusi zanatskog piva 15 kraft pivara iz cele Evrope privukli su na prvi Super Can Fest veliki broj posetilaca.

Kako navode organizatori, proizvodnja zanatskog piva je trend koji uzima sve više maha širom sveta i postala je istinska umetnost traganja za savršenim pivom.

Posetioci su imali priliku da čuju zašto je limenka najčešći izbor craft pivara - zbog svojstava aluminijuma, ali i zbog grafičkih rešenja i različitih specijalnih efekata koji su u poslednje vreme sve popularniji. Limenka je prepoznata kao potpuno novi reklamni koncept na kome može da se prikaže sve, ali i kao prostor za kreativnost i inovacije.

Sa druge strane, limenka je sve traženija ambalaža zbog zaštite koju pruža pivu u sebi, stoprocentno ga štiti od lošeg uticaja svetla i kiseonika, lako se transportuje, nesalomiva je, laka za držanje i može se svuda poneti. Takođe, brzo se hladi, dostupna je u različitim oblicima i veličinama.

Konzumiranje piva iz limenke predstavlja odraz životnog stila, obrazovanja i svesti da njenom reciklažom štitimo svet od otpada. Limenka je najrecikliranija ambalaža na svetu zahvaljujući tome što je napravljena od jednog materijala i u potpunosti je moguće reciklirati i to neograničen broj puta, a nova limenka može se naći na policama za samo 60 dana, istakli su stručnjaci za reciklažu, proizvodnju limenki, ali i sami proizvođači zanatskog piva.

Organizatori festivala, Dogma Brewery i program „Svaka limenka se računa” Recan fondacije, za večernje sate su posetiocima priredili muzički program uz Ajs Nigurtina, Timbea i Vemića.

-