InHoReCa  in your country
SRBIJA
Događaji
19.11.2019.

SEVERNA MAKEDONIJA

Održan deseti Festival mladog vina vinarije Tikveš

Vinarija Tikveš održala je jubilarni deseti Festival mladog vina, na kojem je prisustvovao veliki broj posetilaca i saradnika, predstavnika diplomatskog kora, poslovnog sektora i medija iz zemlje i regiona.

Prema prvim ocenama enologa vina ovogodišnje berbe imaju odlične karakteristike i predispoziciju za mnoge nove medalje, priznanja i visoke ocene na svetskim vinskim takmičenjima.

Ova godina je u znaku Tikvešovih velikih ulaganja, prvenstveno usmerenih na širenje sopstenih vinograda na novih 140 hektara, s ciljem daljeg unapređenja portfolija premijum vina, omogućavajući jačanje i unapređenje tržišne pozicije, posebno na najvažnijim svetskim tržištima. Pored toga, vinarija je uložila blizu milion evra u novi logistički centar koji povećava efikasnost distribucije i dostupnosti vina na domaćem tržištu, ističu u kompaniji.

I ove godine je u skladu sa svojim trajnim opredeljenjem ka društvenoj odgovornosti, Tikveš omogućio gostima festivala da daju svoje donacije, koje će zajedno sa dodatnim finansijskim sredstvima koje će ova kompanija izdvojiti, biti iskorišćene za izgradnju dečijeg igrališta u Kavadarcima.

Festival mladog vina Tikveš održava se svake godine trećeg vikenda novembra, istovremeno sa ostalim festivalima širom sveta koji su posvećeni mladom vinu iz poslednje berbe.