InHoReCa  in your country
SRBIJA
Događaji
12.04.2019.

NAJAVA

Izložba Hoteli i kafane grada Beograda – prepoznavanje spomenika kulture

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda priredio je izložbu „Hoteli i kafane grada Beograda – prepoznavanje spomenika kulture“ u okviru manifestacije „Dani Beograda 2019“ s namerom da se na ove objekte ukaže kao na vredan i neodvojiv segment kulturnog nasleđa Beograda.

Izložba će biti otvorena 16. aprila u 14 časova u Svečanoj sali Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, a trajaće do kraja maja.

Utvrđeni za spomenike kulture u prethodnim decenijama zbog svojih arhitektonskih odlika ili prvobitne namene koja se očuvala do današnjih dana, hoteli i kafane spomenici kulture grada Beograda i dalje žive u okviru urbanog jezgra prestonice i čine aktivan deo života njenih sugrađana. Bogatstvo vrednosti koje definišu ove spomenike kulture oživelo je i razvijalo njihovo mesto u okviru kulture sećanja i pamćenja. Prikaz odabranog dokumentarnog materijala usmerava pažnju na građevine pored kojih svakodnevno prolazimo, ukazujući na kriterijume vrednovanja i čuvanja baštinjenog kulturnog nasleđa. Izložbu će otvoriti v. d. sekretara za kulturu, a svi zainteresovani posetioci će imati priliku da saznaju nešto više kroz stručna vođenja i aktivnosti koje su planirane za vreme trajanja izložbe.

Autor izložbe je istoričarka umetnosti Ljubica Radovanović.

-